lauantai 31. tammikuuta 2009

Vaipat esille!!

No niin, nyt alkaa tulevan vauvelin vaippavarasto olemaan valmis.. Tässäpä nämä:
 

Vasemmalla kaksi pinoa on sisätäyttövaippoja, sitten pari pinoa sisävaippoja kiinteillä tai läppäimuilla. Oikealla vielä äitiyspakkauksen Imse Vimse sisävaippat ja yksi ostovaippa. Muut siis itse tehtyjä..



Tässä kaikki taskuvaipat, joista 2 on käytettynä ostettuja (oranssi ja vaaleanvihreä), muut omaa tuotantoa.



Pul-kuoret ylärivissä, itse tehtyjä ruudullinen ja rokkitatska.. Alarivissä 2 uutena ostettua all-in-one -vaippaa.



Ja tässä vielä villikset. Ylärivissä kahdet Swaddlebeesin villakuoret ja keltaiset Pensaspavut. Pitkäpunttiset ja alarivin pöksyt itse neulottuja..

Imuja pitää vielä ommella lisää, mm. flanelli- ja bambutaittoja sekä mikrokuituimuja. Sitten alkaa olemaan valmista! :)

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

7 paria kestoliivinsuojia...

Tein vielä lisää liivinsuojia, näihin laitoin kosteussuluksi Pulia. Kaikissa on imuna 2 krs bambucollegea. Kuviollisissa suojissa on ihoa vasten Coolmax, yksivärisissä bambu.


Köllöttelyalusta vauvalle

Huh, tässä olikin hommaa, mutta valmista tuli..! :) Köllöttelyalustaan käytin jämäkankaita, mm. trikoota, fleeceä, velouria, collegea yms. Toisella puolella on hauskaa tassufleeceä ja välissä vielä paksua levyvanua. Tällä on vauvelin sitten mukava kölliä!




maanantai 26. tammikuuta 2009

4 x taskuvaippa

Nämä pikkuiset sain juuri valmiiksi, sopii vastasyntyneelle.. Päällä kaikissa pul ja peppua vasten Coolmax, lisäksi koko vaipan alueella ohut joustofrotee.


keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Pikkuinen kuorivaippa

Tämä valmistui eilen illalla, kaavana Wee Wekan kuorivaipan kaava vastasyntyneelle. Tässä mallissa on myös vuotosuojat.




tiistai 20. tammikuuta 2009

Yöhousujen uusi elämä..

Ihanat flanelliset yöpuvun housut saavat jatkaa elämäänsä, ompelin niistä eri kokoisia taittoimuja.. Kaikissa on 2 kerrosta flanellia ja kooltaan ovat n. 30cm x 30cm, 22cm x 30cm ja 20cm x 30cm.


6 x sisätäyttövaippa

Nämä söpöläiset sain tänään valmiiksi. Kaavana Nöttöset (2-4kg), tosin lisäsin pienet saumanvarat niin menee vähän pidempään.. Kaikissa vaipoissa on tukena koko vaipan alueella 1 kerros ohutta joustofroteeta (vanhasta lakanasta). Ylärivin vaipoissa peppua vasten vaaleansininen joustofrotee, alarivissä bambujoustis. Päällä vaipoissa on trikoota, paitsi vihreässä collegea.


maanantai 19. tammikuuta 2009

Tsi-Swaddle valmiina!!

Ompelin tämän vaipan Swaddlebeesin sisävaipan kaavalla. Päällä joustofrotee, peppua vasten puuvillavelour ja vielä koko vaipan alueella tukikerros ohutta joustofroteeta vanhasta lakanasta. Tukikerroksen keskelle ompelin vielä yhden kerroksen velouria lisäimuksi. Vaipassa on lisäksi imuläppä, jossa peppua vasten puuvillavelour ja 2 kerrosta bambucollegea. Eli viapassa on yhteensä 7 kerrosta imua kriittisillä paikoilla... :)
 




Taas valmistui yksi sisätäyttövaippa

Tässä päällä vihreä ja peppua vasten valkoinen puuvillavelour. Ja lisäsäätötarran ompelin myös vaippaan.
 

lauantai 17. tammikuuta 2009

Pikkuinen sisätäyttövaippa

Tämä vaippa valmistui eilen. Tein sen Napa-Ketun S-koon sisätäyttövaipan kaavalla. Päällä ihana joustofrotee ja peppua vasten valkoinen puuvillavelour. Pistin vielä vaippaan lisäsäätötarran, jotta vaippa sopii jo ihan pikkuisellekin (ja siivekkeet tuntuvat venyvän ihan mukavasti...).




torstai 15. tammikuuta 2009

Tilkkujen hyötykäyttöä.

Tongin tilkku/jämäkangasvarastojani ja päätin vähän kuluttaa niitä.. Joten ompelin liivinsuojia! :) Materiaaleina coolmaxia, bambujoustofroteeta, trikoota, collegea, flanellia, bambufleeceä, microfleeceä, velouria ja bambujerseytä.. Eiköhän tällä määrällä pääse alkuun!


Kähee kuorivaippa!

Tämän kuorivaipan tein Swaddlebees:n abc-kuoren kaavaa käyttäen. Kankaana ihana tatska-pul! :) Tämä vaippa sopii 3,5-7 -kiloiselle vauvelille.


keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Phs-viuhka

Ompelin "viuhkallisen" kestopikkuhousunsuojia.. :) Osa jää itselle ja osa menee äipälle (äidin käännytys on  vielä kesken)! Päällä siteissä on trikoota, ohutta collegea ja flanellia. Pöksyjä vasten kaikissa microfleece ja imuiksi löysin jämäkankaista vaippaflanellia, bambufleeceä ja hamppucollegea.


Meritähti-tyyny

Tämän tyynyn ompelin velourista ja täytin vanulla (mukana myös yksi kerros levyvanua). Tyyny sopii hyvin imetystyynyn kaveriksi: jos imetystyynyn kiinnittää pesän malliseksi ja laittaa meritähti-tyynyn pesän päälle, niin syntyy vauvalle babysitteri.. :)




tiistai 13. tammikuuta 2009

3 pientä taskuvaippaa marssi näin...

Nämä pikkuiset taskuvaipat valmistuivat tänään. Kaavana käytin Fuzzien xs-kokoa. Peppua vasten pistin Coolmaxia ja vielä "vuorasin" vaipan yhdellä kerroksella ohutta joustofroteeta (vanhasta lakanasta).. :)


sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Imetystyyny valmiina!!

Huh, tässä olikin "hieman" hommaa.. Kovasti piti aplikoida fisuja ja muita, mutta lopputulos miellyttää oikein paljon! :) Päällinen on ihanan pehmeää puuvillavelouria, kalat+muut velouria, microfleeceä ja polyestermokkaa. Toisella puolella on vetoketju, josta sisäpussin saa pois. Sisäpussi on ommeltu lakanakankaasta ja siinäkin on pieni vetoketju, jonka kautta täytteen määrää voi säädellä tarpeen mukaan. Täytteenä on pieniä styroxpalloja.





Tässä vielä muutama lähikuva aplikoinneista..









keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Tsi-Fuzzi

Tämän pienen taskuvaipan koko on x-small, eli sopii vauvelille heti syntymästä lähtien. Näitä pitää tehdä lisää! :)


Vielä yksi pikkuvaippa

Tein sittenkin vielä yhden pienen vaipan, tilaustyönä. :) Materiaalit samat kuin edellisissäkin....


perjantai 2. tammikuuta 2009

3 x pikkuvaippa

Nämä pikkuiset valmistuivat juuri. Pistin kuvaan mukaan tulitikkuaskin, jotta vaippojen koon näkee paremmin. Pieniä ovat! :) Kaikissa päällä puuvillavelour ja peppua vasten bambujoustofrotee, lisäksi koko vaipan alueella on yksi kerros bambufleeceä. Läpässä vielä bambujoustista ja bambufleeceä, kerros kumpaakin. Seuraavaksi vaihdan taas kaavaa, taidan tehdä taskuvaippoja...