keskiviikko 25. helmikuuta 2009

2 x pesupussi

Ompelin vielä pari pesu/likapyykkipussia vaipoille, eivätpähän sitten lopu kesken! :) Kankaana käytin pelipaitakangasta, jossa on aikas pienet rei'ät. Pussit suljetaan tarvittaessa pikkuisella muovistopparilla.


tiistai 24. helmikuuta 2009

Kangaskaupoilla on tullut käytyä viime aikoina..

Eilen kävin Tampereella Kalevassa sijaitsevassa kangaskaupassa ja löysin sieltä ihania puuvillaveloureita, pitihän niitä vähän ostaa.. Josko vauvelille jotain vaatetta tai vaippaa joskus ompelisin.



Tänään kävin sitten vielä ihan vain "pikaisesti" Eurokankaassa, ja sieltähän tarttui mukaan halpoja trikoita.. Alarivin kankaista ajattelin ommella vaikka imetyspaitoja ja ylärivin trikoista tulee jossain vaiheessa vauvalle vaatetusta.


Verhot ikkunaan!!

Nämä ompelin viime viikonloppuna ja tänään sain aikaiseksi silittää ja ripustaa ne.. Vähän lyhyethän ne ovat, mutta kangasta oli vain tuon verran. Näyttääkö hölmöltä??


maanantai 23. helmikuuta 2009

Lämpöpussi kauratäytteellä

Ompelin lakanakankaasta pussukan, jonka täytin kauranjyvillä ja tikkasin pussukkaan vielä lokeroita, jotta jyvät eivät pääse liikkumaan niin paljon. Sitten ompelin vielä pussukalle mustasta fleecestä päällisen, joka suljetaan nepeillä. Kaurapussin voi pistää vaikka mikroon lämpenemään ja sitten sujauttaa fleecen sisään. Ja ei kun kolottavia luita lämmittämään (tai raskaudesta johtuvia alaselän kipuja/supistuksia lievittämään...)!




Pari pesupussia...

.. tai mihin käyttöön nyt tuleekaan.. Molemmat sopivat hyvin muoviseen heiluriroskikseen, jota meinaan käyttää likaisten kestovaippojen säilytykseen. Pussista sitten on helppo kipata vaipat pesukoneeseen, ja esim. tarralliset vaipat voi vaikka pestä pussissa (jotta eivät pääse repimään toisia vaippoja). "Harmi" vaan, että tuo naru pääsi loppumaan, täytyy siis käydä kangaskaupassa että saan toisenkin pussin suuhun nyörin.. :D


lauantai 21. helmikuuta 2009

Pikkuinen neuletakki..

... valmistui juuri äsken. Lankana ihanan pehmeä Novita Wool ja kokona 56cm. :) Seuraavaksi otan projektiksi vauvan neulepeiton, saas nähdä ehdinkö neulomaan sen valmiiksi (laskettuun aikaan enää 3 viikkoa)!


torstai 19. helmikuuta 2009

3 x sisävaippa

Nämä valmistuivat juuri. Vaipat on ommeltu Tirsokkaan kaavalla ja ovat M-kokoa. Päällä kaikissa trikoo, peppua vasten Coolmax sekä imuna ja tukena koko vaipan alueella bambucollege. Lisäksi vaipoissa on vielä sisällä läpät, joissa on 3 krs bambucollegea (tai yhteen pistin hamppucollgea). Vaipassa on pesutarrojen lisäksi myös lisäsäätötarra.




keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Postipojan tuomisia..

Tämä ihana setti tuli tänään postipojan mukana. Ostin käytettynä, kuulemma kerran olleet päällä. Tosi siistit ja suloiset vaatteet, kokoa 68cm.


maanantai 16. helmikuuta 2009

Pikkuinen vakosamettihame

Tämän ompelin tänään: 92cm laskoshame miehen serkun lapselle, jonka 2-vuotissynttäreitä menemme juhlistamaan vkonloppuna. :) Pistin vielä pienen punaisen "tehosteen" hameen alareunaan (kanttinauhan pätkä, johon kiinnitin yhden pienen sirkkarenkaan.
 

Neulepöksyt vauvalle

Nämä valmistuivat jo eilen, tänään viellä ompelin napit paikoilleen! Pöksyt jäävät odottamaan omaa vauvaa (laskettu aika jo 4 viikon kuluttua!), ja ovat kooltaan 56cm. Ohje housuihin löytyy Novitan talvi 2007 -lehdestä.


perjantai 13. helmikuuta 2009

Kyytiä tilkuille ja jämäkankaille!!

Nyt sai jämät kyytiä.. Tuloksena aika läjä kestopikkuhousunsuojia. Kaikissa toisella puolella microfleece ja toisella puolella trikoo tai joustofrotee. Imuna 1 kerros bambucollgea ja parissa taisi olla 1 krs vaippaflanellia.


tiistai 10. helmikuuta 2009

Pieni vaippapussi

Jämäpaloista ompelinpikkuisen  vaippapussin. Tähän mahtuu ainakin 3 vaippaa. Pussukan suulle pistin vielä stopparin, jotta pussin saa suljettua melko tiiviisti.




Pötkylä vauvalle

Ompelin tällaisen pötkylän vauvaa varten. Sen avulla voi vaikka tukea vauvan kyljelleen tai tehdä siitä turvallisen tuntuisen pikku pesän. :) Ja luultavasti myöhemminkin pötkylälle löytyy käyttöä leluna...


maanantai 9. helmikuuta 2009

Ja taas imupläjäys!

Vielä löytyi flanellia silputtavaksi! :) Eli ompelin taas eri kokoisia taittoimuja. Kaikissa imuissa on 2 kerrosta flanellia. Seuraavaksi taidan ottaa käsittelyyn vanhoja pyyhkeitä....


Taas tuli tehtyä potkuhousut

Tällaiset syntyivät tällä kertaa.. Pöksyt ovat hauskaa työkonetrikoota! :) Ja kokona 56cm.


Lisää imuja!!

Nämä taittoimut surauttelin viime viikolla. Päällä lammasflanellia vanhasta yöpuvusta ja toisella puolella kerros valkoista flanellia. Imuja saa taiteltua sopivan kokoisiksi täyttö- ja taskuvaippoihin. :)


sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Vaippapussikokeilu

Sain tänään valmiiksi elämäni ensimmäisen vaippapussin.. Kankaana kosteutta pitävä br-pul. Pussi suljetaan vetoketjulla. Lisäksi pistin pussukan yläreunaan lenksun, josta pussin saa roikkumaan. Lenkin saa kyllä kokonaan poiskin, pistin siihen nepparit.. Pussiin mahtuu helposti ainakin 6 vaippaa.

edestä


takaa

lauantai 7. helmikuuta 2009

Pikkuiset potkuhousut

Kävin tulevan vauvelin vaatevarastoa läpi ja huomasin että meiltä vielä puuttuu kunnon potkareita. Puolipotkareita kyllä on mutta ei sellaisia olalle asti tulevia.. Joten sellaisiahan pitää siis tehdä! Tässä yhdet juuri valmistuneet, kokoa 56cm. Näitä pitää ommella lisää, oli niin hyvä ja helppo kaava/ohje! :) Ja taas tuli neppipressille käyttöä kun pistin olalle pienet nepit..


Harkkahousut

Nämä harkkahousut ompelin äitimuorin työkaverin tytölle. Päällä raitatrikoo, peppua vasten bambucollege. Näiden kankaiden välissä on kosteussulkuna pul-kangasta koko pöksyjen alueella. Imuina housujen sisältä löytyy 1 kerros paksua vaippaflanellia ja 2 krs bambucollegea. Sivuissa on nepit, mutta pöksyt saa vedettä jalkaan niitä avaamattakin. Jalanteitä ja muuta osaa vaipasta kiertää joustokanttinauha (Foe).




torstai 5. helmikuuta 2009

Muutama imu vaippoihin

Ehdin tänään vähän ompelemaan imujakin. Näitä pitää tehdä vielä paljon lisää! Tein 3 taittoimua, joissa on ohutta froteeta ja flanellia, kerros kumpaakin. Taittoimut voidaan taittaa vaipan (ja imun) koosta riippuen 2-4 kertaiseksi. Lisäksi tein yhden pötköimun, jossa on päällä frotee ja lisäksi 2 kerrosta flanellia. Huomenna taidan jatkaa imujen ompelua..
 

Vaipanvaihtoalustoja

Tänään ompelin pari vaipanvaihtoalustaa hoitotason päälle. Vaaleansinisessä on kaksi kerrosta joustofroteeta ja alimmaisena muovitettu frotee, liskokuvioisessa alustassa taas on kaksi kerrosta flanellia muovitetun froteen päällä. Ompelin alustoista vähän eri kokoiset, saas nähdä kumpi on käytössä parempi... :)


keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Söpö nallehaalari pikkuiselle

Tämän neuloin tulevalle vauvelille. Aikas suloinen! :) Korvat ja kaikki... Tumppuosat ovat kiinteästi kiinni hihassa vain takaosasta, joten ne saa käännettyä pois pikku käden päältä.


Unipussi vauvelille

Tämä valmistui juuri. Päällä ohutta nalle-microfleeceä ja vuorina ruudullista trikoota. Kokona taisi olla 56/62cm.


Shoppailuja..

Tässä tämän ja viime viikon shoppailuja.. :) Sininen body ja paita ovat 62cm muut 68cm. Pakko oli ostella kun kerran "halvalla sai"! Niin ja kirppikseltä ostin vielä itkuhälyttimen ja pikkuisen sinisen huppumyssyn. Apteekista jäi käteen Ainun Pikkuniistäjä..


tiistai 3. helmikuuta 2009

2 x taskuvaippa ja liivinsuojia

Nämä ompelin myös tilaustyönä.. Eli 2 s-koon taskuvaippaa ja 2 paria liivinsuojia. Vaipoissa on peppua vasten microfleece ja päällä pul. Oikean puolimmainen vaippa on väriltään viininpunainen, kuvassa näyttää tosi tummalta. Vaipoissa on myös pesutarrat ja lisäsäätötarra. Liivinsuojissa on kaksi kerrosta bambupuuvillapolyesterfleeceä ja kosteussulkuna pul.
 

maanantai 2. helmikuuta 2009

Söpöinen sisävaippa

Tämän tein Tirsokas-vaipan kaavalla. Päällä aivan ihana Nalle Puh -trikoo, peppua vasten Coolmax ja koko vaipan alueella vielä kerros bambupuuvillapolyesterfleeceä. Tätä samaa bambua on myös läpässä 3 kerrosta. Vaipassa on täyttöaukko edessä, ja sitä kautta saa myös vedettyä läpän ulos (jotta se kuivuisi paremmin pesun jälkeen..). Ompelin vaippaan vielä lisäsäätötarran toiseen siivekkeeseen, jotta vaippa sopii ihan pienellekin.




sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Mummun vanhat lakanat...

... saksin tänään paloiksi ja ompelin niistä lakanoita: kolme vauvan pikkusänkyyn ja yhden tulevaan pinnasänkyyn. Vielä jäi kangasta jäljelle, pitää vain keksiä mitä siitä tekisin.


2 x läpällinen sisävaippa

Nämä ovat tilausvaippoja, käyttäjänä 5-kiloinen typykkä.. Päällä toisessa kukkacollege ja toisessa joustofrotee. Molemmissa peppua vasten microfleece ja koko vaipan alueella kerros joustofroteeta.  Lisäksi vaipan sisällä on tiiman mallinen kerros mikrokuitufroteeta. Läpässä päällä microfleece ja 2 krs bambucollegea.