sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vauvalahja

Meillä on eräässä ihanassa fb-ryhmässä tapana ommella vauvalahja, jos joku jäsenemme saa perheenlisäystä. Heinäkuussa syntyi erääseen perheeseen poika, ja minä pääsin ompelemaan. Tein lahjaksi bodyn, housut ja unirievun (tai mikä se nyt sit onkaan nimeltään).

Bodyn kangas on interlockia, housut ovat joustofroteeta. Riepuun on käytetty velourtilkkuja, sekä nauhojen pätkiä. Niitä on pikkumiehen kiva sitten hypistellä. :) Vaatteet ovat kokoa 74cm, eli ei taida ihan heti päästä käyttöön..



tiistai 24. syyskuuta 2013

Raitoja

Olenkos jo kertonut, että tykkään raidoista? Jos en ole, niin nyt sen teille kerron: Tykkään raidoista. Raitapaitoja ei voi olla koskaan liikaa, joten ompelinpa pitkästä aikaa sellaisen itselleni.Raitatrikoon ostin joskus fb:n kangashamstereista, tosin en varmaan itseäni varten. Mutta kun aikani sitä tuolla kangaskaapissa katselin, päätinkin ommella siitä ihan itselle paidan. Ja kiva paita siitä tulikin. :) Kaavana Patchwork (Ottobre 5/12) koossa 36, reiluilla saumanvaroilla. Ja lisäsin muutaman sentin mittaa hihoihin. Hartioille tuli ihan pikkuisen liikaa leveyttä, mutta enpä taida jaksaa sitä korjata. Seuraavaan paitaan sitten.


muoks. Värit on näissä kuvissa "hieman" oudot, mutta olkoon. Ja toinen asia, mikä minua häiritsee, on parin viimeisen postauksen kuvien taustat. Ihan samalla tavalla olen poistanut kuvista taustat kuin aina ennenkin, mutta silti kuvien taustat eivät ole samaa valkoista kuin blogin täystä. Plääh!

lauantai 21. syyskuuta 2013

Örkkejä ja taxeja

Tilaustyönä ompelin nämä kaksi trikoopaitaa koossa 110cm.


Ihana taxitrikoo on Stoff och Stililtä, samoin kuin monsteritrikoo (ja muistaakseni  musta-valkoraidallinen trikookin). Värikäs raitatrikoo on Noshilta, ja ihan sattumalta osui silmiini, kun etsin hihoihin sopivaa kangasta. Ihan ensimmäisenä ei olisi tullut mieleeni valita noin värikästä kangasta, mutta tykkään kyllä kovasti yhdistelmästä. Omalle pojallekin tein samanlaisen paidan, tosin sinisellä pääntieresorilla.



tiistai 17. syyskuuta 2013

Korjaushommia

Naapuri toi tyttönsä rikkoutuneet leggingsit korjattavaksi, ne olivat menneet polven kohdalta rikki. Teinpä siis pöksyihin trikoosta polvipaikat. Trikoon nurjalle puolelle silitin tukikankaan, ja sitten saumuroin pyörylät ympäriinsä. Sen jälkeen tikkasin ompelukoneella paikat polviin. Ja taas on leggingsit valmiina käyttöön! :)



Ennen
 


Jälkeen
 

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ja lisää pipoja..

Omallekin pojalle piti ommella uusia pipoja syksyä varten. Kankaiksi valikoitui monsteriauto-interlock ja tähtijersey. Monsteriautopipo on yksinkertaista trikoota, tähtipipossa on musta trikoovuori. Monsteriautopipoa pitikin jo ommella pienemmäksi, interlock kun on niin venyväistä ja pipo venähti heti yhden päivän käytön jälkeen liian isoksi. Ja näyttipä se vielä pienennyksen jälkeenkin venyneen, joten voi olla, että täytyy vielä kerran pipoa pienentää.


Naapurin poitsulla oli viime viikolla 5-vuotissynttärit, ja hänellekin ompelin pipon. Ompelin Ninjago-pipon kaksinkertaisesta trikoosta. Taisi olla mieluinen lahja! :)



torstai 5. syyskuuta 2013

Pipoja syksyyn

Ompelin läjän trikoopipoa syksyyn. Näissä kaikissa on yksivärinen vuori, joten sopivat vähän viileämmille keleille. Pipot matkaavat tänään myyntiin Lastentori Peikonpesään.




keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Ulkoiluun

Meidän esikoinen on mallia hoikka, joten melko usein kaupan housut ovat hänelle aivan liian löysiä vyötäröltä. Yhdet kaupan verkkahousut poitsulta löytyy, mutta niissäkin vyötärö täytyy kiristää naruilla kiinni, että pysyvät jalassa. Niinpä päätin ostaa Eurokankaasta verkkarikangasta, ja siitä surautin Rasmukselle parit uudet verkkarit. Ja pysyvät kyllä hyvin jalassa. :)


Ensimmäisistä tuli melkeinpä liiankin kapoisat tuosta etumuksen kohdalta, mutta kyllä niitäkin voi käyttää. Toisista tein sitten hieman leveämmät sekä myöskin pidemmät, menevät sitten kauemmin päälle. Housut ovat tosi simppelit, eli niissä ei ole sivusaumoja eikä mitään taskujakaan. Vyötärölle ja lahkeisiin pistin Eurokankaasta ostettua resoria, sitä vähän vahvempaa. Ja tässä sitten Rasmuksen omia poseerauksia, päällä nuo vähän isommat verkkarit.


 

 

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Huomenna..

Huomenna aukeaa Kauppakadulle Runsaudensarven yhteyteen lapsiperheiden erikoisliike Pajumaja (löytyy myös facebookista). Tuotevalikoimasta löytyy myös Nöpsis-tuotteita. Mm. allaolevia ruokalappuja, tuttinauhoja sekä ihanan värikkäitä nappityynyjä. :)