tiistai 30. syyskuuta 2014

Hukassa??

Ompelin pari tilaustyötä tästä ihanasta Hukan perintö -nimisestä trikoosta.

Eli raglanhihainen body kokoa 74cm. Tästä tuli jostain syystä oma lemppari, on luultavasti söpöin ikinä tekemäni body! :)



Ja sitten toisena tilaustyönä tunika kokoa 122cm. Tunikan valko-oranssi raitatrikoo on muistaakseni tilattu Ainolasta.


sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Onnea on pikkuveli!

Leikkelin jo keväällä kovalla innolla Rasmukselle pinon kankaita shortseiksi ja caprihousuiksi, mutta enpäs sitten saanutkaan niitä kaikkia ommeltua. Onneksi on Rasmuksella on pikkuveli Justus, jolle caprien palat sai vielä ommeltua housuiksi. Tosin ei se ihan tuosta vaan onnistunut, vaan piti hiukan leikellä lisää kankaita.

Turkoosista velourista piti tulla Rasmukselle caprimittaiset taskulliset housut (kokoa 110/116cm), mutta kun lisäsin lahkeisiin jatkopalat samasta velourista, niistä tulikin Justukselle sopivat pöksyt (koko 92/98cm). Näistä tuli aikas sutjakat pökät, koska olin niihin Rasmuksen housupaloihin leikannut jo kaaritaskuja varten sivuun taskunsuita varten aukot, mutta nyt kavensin housukappaleita sen verran, että taskukohdat jäivät pois.



Jatkokohdan päälle ompelin peitetikkikoneella tikkaukset. Näyttää ihan suunnitellulta jutulta nämä jatkokset.. :D



Seuraavaksi otin tuunattavaksi farkkutrikoosta leikatut (nekin caprimittaisiksi tarkoitetut) housunpalat. Leikkausvaiheessa oli vaan käynyt sellainen pikku moka, että olin leikannut kahdet etukappaleet.. Eli näihin Jussen housuihin piti tehdä lahjejatkosten lisäksi myös takakappaleisiin korotukset, että niistä riittäisi pöksyiksi. Leikkaussaumat tikkasin taas peittarilla.

Tässä housut edestä..




... ja tässä takaa.



Lahkeen jatkot




ja takakappaleiden korotukset




Näin sain kahdet ompelematta jääneet pöksyt vielä pelastettua, ja pääsivät vieläpä heti käyttöön. Onnea on pikkuveli! ::)

perjantai 26. syyskuuta 2014

Omille pojille

Välillä tulee ommeltua sentään jotain omillekin pojille. Tässä esittelyssä paidat molemmille.

Eli Justuksen paidan superkoira-trikoon sain kangasvaihtareilta, ja se vain jotenkin huusi Jussen nimeä. Kangasta olin vain aika pieni pala, mutta siitä onneksi juuri ja juuri riitti hihaan ja etukappaleeseen. Toiseen hihaan ja takakappaleeseen valikoitui muistaakseni Pehemiän raitatrikoota. Paidan ompelin koossa 98cm, on sitten vähän kasvunvaraa. Sitä pystyy kuitenkin käyttämään jo nyt hihansuuresoreiden ansiosta.



Ja sitten Rasmuksen paita. Tämä on ollut oikea ikuisuusprojekti. Paidan kankaat leikkelin jo ajat sitten, ja siitäkin on jo pitkä aika kun leikkasin tuon liskon. Ja senkin jälkeen paidan palat lojuivat ompelukaapissani luvattoman pitkään. Mutta valmista tuli, vihdoinkin! :)


Tähän Rasmuksen paitaan kokeilin ensimmäistä kertaa silitysarkkeja, joita tuli tilattua vähän joka värissä eräässä kimppatilauksessa. Ekaksi kokeiluksi toki olisi voinut valita jonkun vähän helpommankin kuvan, mutta joka tapauksessa leikkelin liskon. Vähän jäi liimajälkiä liskon reunoihin, olisikohan kuva vähän liikahtanut silittäessä? Pari pesua paidalla on jo takana, ja hyvin on kuva pysynyt paikoillaan. :)


keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pari pipoa

Pikapostaus! Ompelin Rasmuksen kaverille syntymäpäivälahjaksi Turtles-pipon, taisi olla mieluisa 6-vuotiaalle pojalle :) Aiemmin olen ommellut saman perheen 4-vuotiaalle myöskin Turtles-pipon, tosin eri värisenä. Se löytyy täältä.




Tämän miesten pyöräpipon ompelin tilaustyönä. Kangas on joustocollegea.


tiistai 23. syyskuuta 2014

Joustofroteisia

Minulla on hirveästi ompeluita odottamassa postaamista, joten yritän nyt purkaa sumaa. Tässä postauksessa näytän muutaman valmistuneen ompeluksen, joita yhdistää materiaali, eli joustofrotee.

Tässä ensimmäisenä Justukselle ompelemani apinapaita. Tämä joustofrotee on minulle jotenkin kovin nostalginen, koska Rasmuksella oli tästä samasta kankaasta paita koossa 80cm. Jussen paita taas on kokoa 98cm.



 Tässä sovituskuva paidasta Jussen päällä. On vielä reilusti kasvunvaraa, tässäkin resorit käännettyinä. Mutta meneepähän sitten pidempään. :)



Tämäkin paita on Justukselle, kokoa 98cm. Autojoustofroteen sain kangasvaihtareilta, ja sitä jäikin vielä pieni pala. Siitä ehkä myöhemmin ompelen vielä jotain.



Viimeisenä ihanasta siili- ja sienijoustofroteesta liivimekko kokoa 68cm, sekä pieni vuorillinen myssy. Molemmat tehty tilaustyönä.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Kettuja

Ompelin ihanan kettu-jumpsuitin tilaustyönä koossa 80cm. Mietin sopivan värisiä resoreita ja kantteja, ja päädyin lopulta oranssiin. Sopii kyllä hyvin tähän jumppikseen, onhan se ketun väri. :) Kuosi on siis kettujoustofroteeta, ja hupun vuoritin trikoolla. Aika herkku!


lauantai 20. syyskuuta 2014

Huppupyyhe ja kolhuja

Ompelin tilaustyönä pienelle tytölle hupullisen kylpypyyhkeen. Kankaaksi asiakas valitsi ihanan pandajoustofroteen, ja huppuun valikoitui vihreä joustofrotee. Hupun pääntien kanttasin punaisella resorilla.




Tässä huppupyyhe on sovitusnuken päällä..



..ja tässä Justuksen päällä.



Ja jos ihmettelette, että mitä jälkiä Justuksen otsassa on, niin minäpä kerron. Viime viikon sunnuntaina poitsu kaatui alamäessä kovassa vauhdissa potkupyörällään, ja löi kasvonsa asfalttiin, niin että otsa, nenä ja huulet saivat osumaa.

 Nämä huulet eivät botoxia kaipaa!



Ja kun isoimmat jäljet tuosta kaatumisesta hälvenivät, kaatui Justus uudestaan. Menopelinä oli ollut tällä kertaa sellainen vähän isompi lapio, jolla poitsu ilmeisesti ratsasti. Ja taas osui otsa maahan..





Toivottavasti tässä olivat kaatumiset tältä erää, viime keväänähän poitsu mursi nenänsä ja sai pari lievää aivotärähdystä muutaman viikon sisään..

torstai 18. syyskuuta 2014

Tilkkupeitto

Tein tilaustyönä tämän tilkkupeiton/köllöttelyalustan. Peitto meni eräälle pienelle pojalle ristiäislahjaksi. Tilkut ovat joustofroteeta ja velouria, sisälle laitoin levyvanun ja toisella puolella on vielä fleece. Eli tämä on mukavan lämmin. Kooltaan peitto on n. 70x100cm.





Tässä kuvassa näkyy peiton toisen puolen lammasfleece. Bää!!




tiistai 16. syyskuuta 2014

Kaverille kans!

Ommeltuani Rasmuksen nukelle (Nestorille) vaatteet ja peiton, piti Justuksenkin pikkunukelle ommella jotain. Tämän nuken olen muuten voittanut hiihtokilpailusta (ykkössija!) joskus 6-vuotiaana.. Oli sen jo aikakin saada vaatteet! Vaatteet olivat Justuksen nimipäivälahja alkukuusta, on vain jäänyt bloggaamatta nämä..


Ristimme tämän Justuksen nuken Vihtoriksi. Vihtori sai siis dinopaidan ja tähtihousut... 

...sekä tietenkin oman pienen tilkkupeiton.


lauantai 13. syyskuuta 2014

Vaatteita vauvalle

Minulla on ollut kaapissa oma vanha vauvanukke, ja välillä se on ollut ihan esilläkin, mutta pojat eivät ole siitä olleet vielä kiinnostuneita. Paitsi nyt joku aika sitten Rasmus innostui sillä leikkimään. Nukella oli vähän huonot vaatteet, joten Rasmus pyysi tekemään sille uudet. Ja vaippakin piti tehdä, vaikka kaappien kätköistä löysinkin yhden pienen kertakäyttövaipan. Se ei kuulemma kelvannut, vaan piti tehdä kestovaippa. Niin ja vauvan nimikin piti muuttaa. Rasmus ei tykännyt vauvan nimestä, joka siis oli Mika. Uusi nimi piti saada. Rasmus lueskeli kalenterista miesten nimiä, ja valitsi sieltä sopivan. Saanko esitellä, Nestori ja Nestorin uudet vaatteet! :)



Pieni taskuvaippa omilla kaavoilla. Kuosina pul-kangasta ja peppua vasten coolmax. Ihan niin kuin oikeissakin taskuvaipoissa. Tämä vaippa on muutenkin ihan kuin oikea vaippa, eli siinä on takana täyttöaukko, jos joku haluaisi sinne imuja laittaa.. :D




Ja sitten puolipotkuhousut. Rasmus valitsi itse kankaat pöksyihin tilkkulaatikosta. Housujen takaosa on harmaata trikoota, jossa on valkoisia pilkkuja.



Ja vielä pieni kietaisupaita. Siihen valittiin Rasmuksen kanssa yhdessä kankaat. Paidassa on nepparikiinnitys.



Ja pitihän vauvalle vielä ommella peittokin. Tähän pojat valitsivat yhdessä tilkkuja. Peiton toisella puolella on pehmeää talvifroteeta.





Nyt Nestori voi nukkua yönsä hyvin vaikkapa säkkituolissa..


tiistai 9. syyskuuta 2014

Tähtiä ja raitaa

Ompelin tilaustyönä kaksi vuorillista trikoopipoa aikuisen koossa.



Lisäksi käytin viimeiset raitatrikoon jämät myös pipo-ompeluihin. Syntyi kaksi pipoa koossa n. 50-54cm. Toisen pipon korkeus on 21cm ja toisen 23cm. Nämä ovat myytävänä, hinta 15€/kpl postikuluineen.



sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kauniita unia!

Tein tilaustyönä trikoisen unipussin asiakkaan valitsemasta kankaasta. Unipussi on suurinpiirtein kokoa 0-6kk, riippuen toki vauvan koosta. :) Unipussin helmaosassa on kuminauhanyöri ja stoppari, joiden avulla helman saa laitettua suppuun. Pääntiellä on kaksi nepparia.



perjantai 5. syyskuuta 2014

Pari paitaa

Tilaustyönä ompelin kaksi pitkähihaista trikoopaitaa koossa 122cm. Ihan vaan peruspaitoja ilman sen kummempia kikkailuja (jos ei hihojen eri kuosia lasketa kikkailuksi). :) Näissä on kyllä kivat värit, tykkään itsekin!