keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Alkuviikon aherruksia

Tällä viikolla olen taas ommellut pikkuisia vaippoja. Maanantaina valmistui kaksi sisävaippaa Tiriksen ensivaipan kaavaa mukaillen. Näiden vaippojen tekemisessä oli kyllä omat mutkansa matkassa. Aluksi näytti kyllä sujuvan hyvin, mutta kun sain ommeltua ne melkein valmiiksi, huomasin, että niissä menikin paljon pieleen.. Ensiksikin reisikuminauhat olivat kummassakin vaipassa liian löysällä, joten ne jouduin purkamaan ja ompelemaan uudestaan. Myöskin etuosan nepit olivat jostain kumman syystä menneet vähän liian ylös. Tätä vikaa tosin ei pysty korjaamaan, mutta ehkäpä ne menevät noinkin. Toiseen vaippaan pistin vielä lisäsäätönepit siivekkeisiin, näytti jotenkin niin isolta. No, valmista tuli vihdoinkin ja näyttäväthän nuo toki vaipoilta..

Päällä molemmissa vaipoissa on trikoota siskon vanhoista paidoista, tukikerroksena koko vaipan alueella on bambufleeceä, ja peppua vasten bambujoustofroteeta. Lisäksi tuohon bambujoustofroteeseen on ommeltu kiinni yksi kerros bambufleeceä tiiman malliin. Nepeillä kiinni olevassa imuläpässä on peppua vasten bambujoustofrotee sekä lisäksi 2 kerrosta bambufleeceä. Lisäksi takana on täyttöaukko, jos lisäimua tarvitaan. Näistä tuli kyllä ihanan pehmeitä vaippoja!
Eilen ja tänään ompelin vielä kolme sisätäyttövaippaa, kokoa NB eli newborn. Kaavana käytin Kestovaippainfosta löytyvää Mummut-kaavaa. Päällikankaat ovat taaskin uusiomateriaalia, eli nuo raidalliset interlock-trikoot ovat äitini vanhoista paidoista ja vihreä paksu joustofrotee vanhasta kylpytakista, myöskin äitini peruja.. Peppua vasten uutta valkoista joustofroteeta Eurokankaan palalaarista. Tuo EK:n joustis on kyllä todella pehmoista, eli mukavia vaippoja taas valmistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti