perjantai 8. tammikuuta 2010

Vauvan neuletumput ohjeineen

Neuloin Rasmukselle tumput, ohje omasta päästä. Nämä tumput käyvät hyvin vaikka rukkasten alle kylmillä keleillä. Lankana Patonsin merinolanka ja puikot kokoa 4. Tumppujen varret ovat pitkät ja joustavat pituussuunnassa,  ranteen kohdalla on resori.

Vauvan neuletumput
Luo 32 s ja jatka sukkapuikoilla  pyöröneuleena (8 s joka puikolla). Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein, 4 krs n, 4 krs o, 4krs n ja 2 krs o. Sitten neulo 2 o 2 n -resoria 12 krs. Tämän jälkeen jatka sileää neuletta (oikeaa) 16 krs. Sitten tee kärkikavennukset: neulo edelleen o, mutta joka puikon lopussa neulo 2 o yhteen. Tee välikrs ja sitten taas joka puikon lopussa 2 o yht. Neulo vielä 1 välikrs ja sen jälkeen taas kavennukset joka puikon lopussa. Tämän jälkeen neulo puikkojen lopussa 2 o yht joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka, pujota silmukoiden läpi ja päättele.

Ohjetta saa käyttää vapaasti omiin neulomuksiin! Jos pistät kuvan tällä ohjeella neulomistasi tumpuista vaikkapa blogiisi, mainitse tekstissä, mistä löysit ohjeen! :)

Ohjeella tehdyt tumput ovat sopivan kokoiset meidän poitsulle, jolla siis ikää 10kk. Ohjetta pystyy helposti muuttamaan isommaksi lisäämällä silmukoita ja neulomalla lisäkerroksia itse tumppuosaan. Ja jos haluaa pienemmät tumput, niin vähemmän silmukoita ja kerroksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti