torstai 24. kesäkuuta 2010

Kestovaippoja

Viime päivinä olen ommellut Rasmuksen serkkupojalle taskuvaippoja ja imuja. Emil on melko potra poika, joten hän taitaa tarvita jo L-koon vaippoja (ja ikää siis 4kk)... Niinpä ompelin L-koon Fuzzeja, sekä niihin sopivia imuja. Meilläkin on yksi L-koon Fuzzi (norsut), mutta se on Rasmukselle vielä pikkuisen liian iso, Emil saa siis myös sen vaipan (sitten niitä onkin yhteensä 5 kpl). Ompelin vain yhteen kuminauhat, loppuihin ompelen sitten, kun näen sopiiko vaippa Emilille. Peppua vasten laitoin näihin taskuvaippoihin Eurokankaan kuivaliinaneulosta, sen olen ainakin meillä todennut käytössä hyväksi.


Päällimmäiseksi imuiksi (eli lähimmäksi peppua) ompelin vanhoista pyyhkeistä tiimaimut. Imussa on pyyhkeen paksuuden mukaan 2-3 kerrosta kangasta. Vanha pyyhefrotee imee hyvin ja toimii myös kosteudenlevittäjänä.


Froteeimun alle tulee sitten varsinainen imu, eli bambutaitto. Ompelin bambufleecestä isoja taittoimuja (40 x 40cm), jotka siis taitellaan nelinkerroin vaippaan. Näin imukerroksia tulee 8. Näillä imulla luulisi pärjäävän! :) Tosin voi olla, että teen vielä jotain pieniä täsmäimuja laitettavaksi vaipan etuosaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti