keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Svetari pojalle

Ompelin Rasmukselle raidallisesta velourista svetarin, eli huputtoman hupparin.. :) Kangas on tilattu joskus ajat sitten mjukatygeristä. Aikaisemmin olen tuosta samasta kankaasta jo ommellut housut. Alunperin oli tarkoitus tehdä svetarin hihat mustasta velourista, mutta enpä enää muistanut sitä leikatessani kankaita, joten svetari on nyt kokonaan raidallinen.. Kaavat löytyi Ottobre lehdestä numerosta 1/2006. Tosin vähän piti taas kaavaa muuttaa poikamaiseksi, oikeasti kun sillä kaavalla olisi tullut svetari tytölle. Ja tein svetarin koossa 86cm, kaavat alkoivat vasta koosta 92cm. Tämä oli ns. harjoitustyö, meinaan tehdä vielä toisenkin svetarin eri kankaasta. Mutta nyt kaipaan kyllä vinkkejä raitojen kohdistukseen. Tietenkin leikkasin etukappaleet ihan samasta kohtaa raitoja, mutta vetoketjun ompelun jälkeen ovat vähän vinksallaan. Se toinenkin kangas on raitavelouria, siinä haluaisin raidat ihan kohdilleen!


5 kommenttia:

 1. Minä en tietty mikään hyvä neuvoja ole, kun itselläkin raidat tahtovat mennä vinksalleen, varsinkin tuollaisis vetoketju jutuis.
  Hiukankin venyvä kangas on jotenkin niin vaikee saada vetoketjuun kiinni, vaik kuinka koittaa huolella ommella.
  Itse ajattelin ens kerralla silittää tukikangasta reunaan mikä ommellaan vetoketjuun kiinni, auttaiskohan se siihen että kangas ei niin venyis ja raidat pysyis paremmin kuosissa?!
  Täytyy ainakin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Mulla oli sellasta tukinauhaa reunoissa, eli kangas ei ainakaan hirveesti päässyt venymään. Mutta silti on vähän vinksallaan..

  VastaaPoista
 3. Mukavaa nimipäivää
  t.Anni ja pojat

  VastaaPoista
 4. Tuo vetskan saaminen venyvään raitaiseen on aika haastavaa... Mäkin olen silittänyt tukikangasta reunaan mutta on se silti vaikeaa!

  VastaaPoista