lauantai 20. elokuuta 2011

Pipotalkoot

Piti ommella omalle ja naapurin pojalle pari pipoa, mutta taisi mopo karata hieman käsistä.. Pipoja tulikin vähän enemmän (ylimääräiset naputtelinkin jo huutonettiin..)

Ylimmässä kuvassa on naapurin O:lle traktori- ja autopipot joustofroteesta, vuorina ruskea interlocktrikoo. Yksi autopipo oli tarkoitus tehdä Rasmukselle, mutta niitä tulikin kaksi kun ompelin innoissani pipoon vuorin, tarkoitus oli siis tehdä ohut yksinkertainen pipo. Joten piti tehdä sitten vielä toinen ilman vuoria. Tuo vuorillinen (kooltaan 47-50cm) löytyy siis nyt huutonetistä.
Seuraavaksi innostuin tonkimaan jämäkangaslaatikoita, ja ompelin sieltä löytyneistä joustofroteista neliöpipoja. Apinakuosinen taitaa jäädä Rasmuksen käyttöön, loput kaksi (kooltaan 47-50cm) löydät huutonetistä. muoks. nämä kaikki pipot myyty!

Jämäkangaslaatikosta löytyi vielä pieniä paloja ihanista trikoista, jotka ovat olleet aiemmin paitoja. Eli uusiokäytin ne nyt näihin pipoihin. Vuori on näissä kaikissa uutta trikoota. Perinteisen malliset pipot siilitrikoosta ovat kooltaan n. 47-50cm ja neliöpipo on n. 43-45cm. Nalle Puh-pipoa ommellessani harmikseni huomasin, että kankaassa oli pari haaleaa tahraa (joita ei siis kovin helposti edes huomaa, voisi ehkä lähteä pesussa, täytyypä kokeilla), ne ovat pipon takakappaleen puolella. Yritin ottaa tahroista kuvaakin, mutta heikosti näkyvät kuvassa.Vasemmanpuoleinen pipo löytyy vielä huutonetistä.
Ja vielä riitti innostusta muutaman pipon ompeluun.. Punaisesta trikoosta syntyi kaksi Lörppistä, eli vähän pidemmän mallista pipoa. Toinen on kokoa n. 51-53cm ja toinen n. 54-57cm. Näissä vuorina punainen interlocktrikoo. Pienestä palasta talvifroteeta ompelin vielä pienen neliöpipon, kokoa n. 43-47cm. Tässä on vuorina ohut trikoo.


Yritin ottaa pipoista vähän sovituskuvia, mutta poitsu ei ollut parhaalla mahdollisella tuulella kuvia ajatellen.. Onneksi sentään Emil (nukke) oli vähän suostuvaisempi, sillä vain on harmillisen pieni pää..

1 kommentti:

  1. Ihania pipoja! Oletpa ollut ahkera!

    T. O:n äiti :)

    VastaaPoista