perjantai 2. syyskuuta 2011

Kirjaimia sekä vaihto/myynti-ilmoa

Poika on nyt todella kiinnostunut kirjaimista, joten pitihän hänelle ommella kirjainpaita. Jotta paita ei olisi liian levoton, ompelin siihen ohuesta interlocktrikoosta siniset hihat, tämä vähän rauhoittaa kokonaisuutta. Trikoo on muistaakseni Eurokankaasta ja kirjaininterlock Ikasyriltä.Vähän tuossa kirjainkankaassa harmittaa, kun se on ruotsalainen. Eli kun kirjaimen takana on kuva, se sana aina alkaa kyseisellä kirjaimella. Mutta tämä siis vain ruotsiksi.. Mutta ehkä tämän asian kanssa pystyy elämään..


Kaapista sattui löytymään sinistä joustofroteeta, josta sitten ompelin paitaan sopivat housut. Kangas on Eurokankaasta jostain palalaarista, on sellaista melko ohutta ja harvan oloista, ja nukkakin on vähän omituista. Mutta toivottavasti kestää pöksyissä, väri on ainakin oikea.. :) Housuja päätin piristää kirjainkankaasta leikatuilla polvipaikoilla ja takataskuilla. Nämä oli tarkoitus ommella pöksyihin peitetikikoneella (siten, että se nurja puoli olisi tullut päälle), mutta muutaman kerran ommeltuani toisen takataskun hyvinkin epäonnistuneesti, päätin luovuttaa ja jatkaa ompelukoneella. Jätin sitten toisen takataskun kokonaan pois, kun en enää jaksanut leikata uutta pilalle menneen tilalle. Polvipaikat laitoin paikoilleen ihan arviolta, ja aika hyvin se onnistuikin, olisi ehkä saanut olla jopa hiukan ylempänäkin.Sitten otsikossa mainitsemiini vaihtoihin. Kävin aamulla läpi kokolappuja, ja huomasin, että minulla alkaa kohta olemaan pula  isommista koista. Ja ylimääräisenä taas löytyisi pienempiä kokolappuja, sekä esim. kestovaippoihin sopivia kirjain-kokolappuja. Eli jos joku haluaa vaihtaa, minulle saisi tarjota kokomerkkejä alkaen 92cm:stä. Minulta taas saisi vaihdossa 56, 60, 62, 68 sekä NB, S, M ja L -kokomerkkejä. Nämä minun merkkini ovat satiinisia, painettuja.Vaihdossa saa toki tarjota muitakin käsityötarvikkeita.

Lisäksi minulla olisi vaihtoon ruskea MaM kantotakki, joka on fleeceä. Tämä on siis kokoa M. Takissa on vetoketjuilla irrotettavat hihat, joten siitä saa myös liivin. Etupaneeli on neppareilla kiinnitettävä, ja takkia pystyy käyttämään myös ilman paneelia normaalina takkia. Takissa on myös takanakantomahdollisuus. Tämä takki on minulle liian iso, joten voisin vaihtaa sen samanlaiseen S-kokoiseen. Ensisijaisesti siis voit tarjota kantotakkia, mutta myös jotain muuta voi tarjota.

2 kommenttia:

  1. Siitähän se sit lähtee ruotsin opettelu!!! Et voi sit yllättää Emilin et Rasmuskin tietää et lisko on ruotsiks ödla. :D (tosin Emil ei tiedä vielä kummakskaan kieleks...)
    /Netta

    VastaaPoista