maanantai 24. lokakuuta 2011

Turkoosit pökät

Päätin ommella Rasmukselle taas yhdet housut, ja näihin ajattelin pitkästä aikaa ommella taskutkin. Sopivan väristä resoria vain ei oikein löytynyt kotoa. Onneksi muistin yhtäkkiä ajat sitten ostamani raitaresorin, ja sehän sopikin paremmin kuin hyvin pöksyihin! Ja taskutkin onnistuivat oikein hyvin. Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen housuihin, tosin unohdin laittaa kuminauhan vyötäröresorin sisään.. No, saahan sen lisättyä sinne myöhemminkin, jos eivät pysy päällä.. Ihana turkoosi kangas on löytö Eurokankaasta, trikoosamettia. Kertokaapas minulle, mitä eroa on trikoosametilla ja velourilla, vai onko mitään? Kovin paljon velouriltahan tuo kangas näyttää..

Kaava housuihin on oma, joka on muokkautunut hoikalle pojalle passeliksi. Housut ovat kooltaan varmaan n .92cm-98cm, ainakin luulisin.. :D Näihin pöksyihin pistin kokomerkin 98cm. Minkäs pituisia puntteja teidän muiden ompelemissa housuissa on esim. koossa 92cm tai 98cm. Minä olen näihin pojan housuihin pistänyt kunnolla pituutta, että on sitten sitä kasvunvaraa.. Ylimääräinen pituus ei aluksi haittaa lahkeensuuresoreiden takia. Näissä housuissa puntin sisäpituus haarasta lahkeeseen on 37cm + vielä 4,5cm resoria..3 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset pöksyt! En kyllä osaa sanoa mitä noissa on eroa, mun mielestä sama asia... Ja tohon lahkeen pituuteen en osaa myöskään sanoa (useampaan kertaan kysellyt samaa asiaa;)), mutta sanonpa kuitenkin ;D Mä olen tehnyt 104 cm housuihin 45-47 cm lahkeet (47 cm taitaa olla jo lähempänä kokoa 110) ja ajattelisin noiden pituuksien menevän suurin piirtein 3 cm välein. Joten sen mukaan nuo Rasmuksen housut olisi n. kokoa 98 cm tai reilu 92 cm.

    VastaaPoista
  2. Tuosta lahkeen mitasta: meidän typy on reilut 2v4kk. Pikkuhiljaa aletaan siirtyä housuissakin koosta 86cm kokoon 92cm. Tosin sisähousujen yläosaa pitää ennemminkin pienentää, kun päivävaippa on jäänyt pois. Tänään juuri mittasin yhdet resorilahkeiset, joissa on sellainen "vähintään näin pitkät on tehtävä" -mitta. Eli ne oli resoreineen 42cm ja muutama cm kannattaisi lisätä. Sanoisin, että meillä koon 92cm lahkeenpituus on siten 45cm. Kyllä, typy on aika pitkäjalkainen (ei vielä ihan 90cm pitkä) :D

    VastaaPoista
  3. Tosiaan sopii hyvin tuo resori noihin housuihin! Lahkeen mitasta en sano nyt yhtään mitään, kun kaikki housut ovat yläkerrassa ja mittanauha myös, ja lapset ovat nukkumassa.. :)

    VastaaPoista