tiistai 8. marraskuuta 2011

Kettuja, hanhia ja lohikäärmeitä ja pari kysymystä

Ompelin naapurin O:lle pari paitaa uusista kankaista, jotka on siis tilattu täältä. Tein paidan hihoihin pitkät käänteet (me&i-tyyliin), jotta paitoja voi käyttää piiiiitkäääään. :) Kettupaita onnistui kivasti, ja lohikäärmeidenkin kanssa sujui hyvin viimeistä käännettä lukuunottamatta..

Eli paidan helmakäänteen kanssa tulikin sitten taisteltua ihan urakalla. Peitetikkikone rupesi yhtäkkiä temppuilemaan ja katkoi lankaa, vaikka langoitin sen uudestaan ja vaihdoin neulat ja säätelin yms yms. Jotenkin vain vasemman puoleinen neulalanka jäi niiden kiristimien väliin tiukkaan, vaikka säädöt olisivat olleet ihan löysällä. Sain kuitenkin lopulta helman ommeltua, mutta nurjalle ei kannata katsoa!! Jouduin välillä nyppäämään langan käsin kiristimien välistä, ettei se olisi katkennut, joten kovin siistiä jälkeä en saanut aikaan. Onneksi kuitenkin sain valmista, ennen kuin kangas oli täysin rei'itetty. Onkos muilla ollut samaa ongelmaa peitetikkikoneen kanssa ja miten se on saatu selvitettyä??

Ja vielä toinen kysymys lukijoille: Mistähän saisi tilattua sellaisia kudottuja merkkejä (omalla tekstillä), jotka saa laitettua vaikkapa paidan tai pipon sivusaumaan. Eli samantyylisiä kuin esim. nämä.


7 kommenttia:

 1. Ihanat paidat!!! Naapurin O:n äiti kiittää :)

  VastaaPoista
 2. Kivat paidat taistelusta huolimatta.
  Koneongelmaasi voisi auttaa hankaus villalangalla kiristimien välistä että mahdolliset roskat sieltä lähtee pois. Tällaisen vinkin bongasin jostain. Sama niksi toimii myös saumurille.
  Ja noista merkeistä. Tilasin omat kudotut merkkini worldwidelabelilta ja sieltä saa sellaisen merkin kuin itse suunnittelee eli jos suunnittelet itse sellaisen niin tuolta saa ainakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkeistä marjuska, täytyypä kokeilla! :) Ja menenkin heti tuonne worlwidelabelille tutkailemaan mitä sieltä löytyy..

  VastaaPoista
 4. Osoitteesta http://www.minanamnband.se/ löytyy myös putiikki josta saa tilattua jos jonkinlaisia merkkejä. Itselläni ei ole tuosta kokemusta, jostain blogista linkin bongasin.

  VastaaPoista
 5. Hei!! Mikä merkkinen peitetikkikone sinulla on?? Kuulostaa omituiselta nuo vasen langan/neulan tempuilut. Kuten Anne S. kirjoitti tuosta minanamband.... itse olen tilannut sieltä ja olen tyytyväinen palveluun. Kesti vain hiukasen pitkä- 4vkoa tilausta/maksusta(heti) lähtien. En tiedä johtuiko se määrästä(300 samanlaista) vai mistä.

  VastaaPoista
 6. Heippa! Minulla on Janomen Coverpro, loppuosaa en nyt tähän hätään muista. Ja minanamnbandistahan olenkin tilannut noita Nöpsis-merkkejä, pitääpä katsoa saako sieltä niitä taitettuja myös. :)

  VastaaPoista
 7. Minanamnbandilta sais sellaisia, mutta minimitilaus taitaa olla 300kpl ja näille tulisi hintaa 132€ (+postikulut), auts! Vaikka eihän tuo ole paha hinta merkkiä kohden, mutta aika paljon niitä pitäisi tilata..

  VastaaPoista