perjantai 20. tammikuuta 2012

Potkupuku, vaippapussi ja pohdintoja

Ompelin uusimman Ottobren ohjeilla potkupuvun tulevalle vauvalle koossa 50cm. Hirveän leveän näköinen tästä tuli, mutta mahtuupahan paremmin kestovaipan kanssa. Onko muilla vielä kokemusta tästä kaavasta?? Ohjeen mukaanhan potkupuku oli tehty vuorilliseksi, mutta minä tein ihan yksinkertaisesta interlocktrikoosta. Toinen potkupukukin jo odottaa tuolla neppareitaan, mutta bloggaan sen sitten, kun saan aikaiseksi naputella ne. Siinä onkin nimittäin melkoinen homma, kun vasaralla naputtelee 10 nepparia paikoilleen.. Siinä hommassa tulikin mieleeni, että muoviset Kam-nepitkin olisivat varmaan olleet melko kivat tähän tarkoitukseen (tai ainakin helpommat ja nopeammat laittaa paikoilleen). Mutta ehkä ne pienemmän koon nepit sitten. Ovatkos muut niitä käyttäneet ja minkälaisia kokemuksia teillä niistä on? Minulla on tuo järeä neppipressikin, siihen vain pitäisi sitten ostaa ne pienemmät leuat ja pienempiä neppejä..


Potkupukuja ommellessa tuli mieleeni, että ehkäpä sellainen nauhankääntäjä olisi aika näppärä laite peitetikkikoneeseen, noiden kanttausten ompelemisessa kun oli hiukan urakkaa.. Kelläs muilla kanssabloggaajilla tuollainen kapistus on, ja voitteko suositella sellaista? Ja minua kiinnostaa nimenomaan Janomen peitetikkikoneeseen saatava nauhankääntäjä. Onko se helppokäyttöinen, vaatiiko sen kiinnittäminen koneeseen aina paljon hommaa? Mielelläni ottaisin käyttökokemuksia vastaan, niin negatiivisia kuin positiivisiakin. Ja mistäs sellaisen laitteen sitten saisi hommattua??

Tänään aamupäivällä ompelin vielä vaippapussin Rasmuksen kaverille, jonka kaksivuotissynttäreille olemme huomenna menossa. Varsinainen lahja tulee sitten pussin sisälle.. :) Pussukasta tuli aika pitkän ja kapean näköinen (tein sellaisen, minkä kangasjämästä sai tehtyä), mutta kyllä sinne muutama vaippa mahtuu. Voi olla, että ompelen vielä pussiin pohjalaskoksen, voisi olla parempi niin.. Muistutan tässä samalla, että vielä on hyvin aikaa osallistua arvontaan!!

1 kommentti:

  1. Karnaluks myy Janomen peitetikkikonetta, joten sieltä saanet edullisesti myös nauhankääntäjän. Facebookin Ompeluelämää ryhmässä keskustellaan ompelemisen lisäksi myös koneista;))
    -eitsu-

    VastaaPoista