torstai 2. helmikuuta 2012

Nöpsis retroilee!

Rasmus on viime aikoina tykännyt kuunnella Elefanttimarssia läppäriltä, joten tänään lupasin ommella hänelle norsupaidan. Alunperin oli tarkoitus tehdä vähän erilainen paita, mutta mokailujen kautta päästiin tähän lopputulokseen. Tarkoitus oli laittaa hihoihin raidallista joustofroteeta (ruskea-kelta-valkoraidallinen), takakappaleeksi ruskea velour ja eteen vaalean beige velour. Norsut olin ajatellut applikoida ruskeasta ja keltaisesta (eli sopisi hihoihin).

Mutta epähuomiossa meninkin leikkaamaan hihat ruskeasta, ja takakappaleen siitä raidallisesta. Eikä minulta edes löytynyt keltaista velouria tai joustofroteeta applikointia varten.. Joten piti sitten vähän soveltaa. Kaapista löytyi onneksi vielä vähän oranssia joustofroteeta, joten päätin saksia sen takakappaleeksi. Raidallisesta joustiksesta leikattu takakappale jäikin nyt ylimääräiseksi, täytyy siitäkin myöhemmin ommella jotain.

Norsujen väreiksi valitsin sitten hihojen ruskean ja takakappaleen oranssin. Mutta norsuja applikoidessa vielä huomasin, että tummanruskea ompelulanka oli päässyt loppumaan. Täytyi sitten ommella mustalla. Eipä tuo onneksi hirveästi näy, mutta harmittaa vähän silti. Loppujen lopuksi tästä tuli aikas kiva paita (kokoa 98cm), toivottavasti Rasmus tykkää! :)
Tulevalle pikkuveljellekin valmistui eilen retrovaatetta, nimittäin pienet potkarit. Kangas on joustofroteeta Eurokankaasta, ja tätä minulta löytyy vielä mustanakin.. Kaavat potkareihin piirsin Me&I:n pienistä potkuhousuista, näihin en vain laittanut leveää käännettä puntteihin, ovat siis suurinpiirtein kokoa 56cm. Näistä en oikein itsekään osaa sanoa, ovatko kamalan ihanat vai pelkästään kamalat... Mitäs mieltä te olette??

4 kommenttia:

  1. Mun mielestä nuo potkuhousut on ihanat. Ilman mitään kamalia. Ja norsupaita samoin.

    VastaaPoista
  2. Nuo potkarit on just sellaiset ihanan kamalat, mistä itse tykkäisin myös. :)

    VastaaPoista
  3. Minusta nuo on kivat! Malliin sopii hyvin tuo kangas. Minulla on tuota kanssa mustana ja oranssina ja olen miettinyt, mihin ne kävisi, kun ovat niin kovin joustavaa. Mutta vauvan vaatteisiinhan ne käyvät tosi hyvin.

    VastaaPoista