tiistai 28. helmikuuta 2012

Rengasliinan ompeluohje

Ajattelin nyt blogata tällaisen helpon ohjeen rengasliinaan, josko joku hyötyisi tästä.. :)

Eli tarvitset puuvillakangasta n.210cm x 75cm:n palan, sekä tietysti ne kantoliinarenkaat, jotka ovat alumiinia tai nylonia. Ja muistathan käyttää ainoastaan kantoliinoihin tarkoitettuja renkaita, jotta ne ovat varmasti tarpeeksi kestäviä!! Kangas kannattaa pestä kertaalleen ennen leikkaamista ja ompelua kutistumisen vuoksi.

Pitkille sivuille taitetaan ja ommellaan päärmeet, joissa sisävara on 1cm, ja ulkovara 3cm. Toiseen lyhyeen päähän tehdään samoin, mutta sisä- ja ulkovara saa tässä olla 1cm. Sitten laskostetaan kankaan toinen lyhyt pää. Keskelle tulee n. 2-3 cm:n levyinen lautalaskos, ja sen molemmin puolin 4 myötälaskosta sivuille päin. Valmiin laskostuksen leveys on n. 17-18cm. (Tosin minä tein laskostuksesta vähän pienemmän, n. kokonaisuudessaan n. 13cm. Sain sen sitten menemään nätimmin renkaisiin.)

Prässää laskostus noin 30cm:n matkalta. Ompele aputikkaukset laskotuksen päähän, 13cm:n ja 26cm:n päähän reunasta. Huolittele vielä laskostuksen pää. Tähän minä käytin ompelukoneen huolittelevaa ommelta.

Pujota laskostettu pää molempiin renkaisiin ja taita pää liinan nurjalle puolelle n. 13cm:n matkalta. Ompele pää kiinni liinaan kahdella vahvikeompeleella ja niiden väliin ompele vielä siksakommel. Minä tein ensin kolme ommelta suoralla, ja niiden päälle vielä ompelin kolmipistesiksakilla ompeleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti