lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tissis vol. 2

Ompelin tissitunikasta toisen vedoksen, ensimmäinenhän oli tämä (joka siis myös pääsi käyttöön, vaikka testiversio olikin). Tähän toiseen tein hieman muutoksia: yläosan alareunaan lisäsin sentin korkeutta (myös takakappaleelle), rinnanaluskaitaletta lyhensin monta senttiä, ylätakakappaletta kavensin pari senttiä ja hihoja pidensin muutaman sentin. Näillä muutoksilla sainkin aikaan aikas istuvan mekon (mieskin tuntui kovasti tykkäävän)! :) Mekko on pituudeltaan sellainen, että voi käyttää ilman housujakin, mutta esimerkiksi valkoiset caprileggingsit sopivat hyvin sen kanssa.


 Kangas mekkoon löytyi Eurokankaasta, ja se on viskoositrikoota. Enpä ollut ennemmin sellaista ommellut, mutta suht hyvin kuitenkin sujui. Kangas on melko lirua ja hyvin laskeutuvaa, mutta myöskin oikein mukavan tuntuista päällä. Saumurini suoriutui ompelutehtävästään hyvin, mutta peitetikkikoneen kanssa tuli ongelmia. Helmakäännettä ommellessa jouduin purkamaan yhden kohdan pariin kertaan, ja sen seurauksena kankaaseen tuli pieni reikä. Eipä sitä tuolta helmasta onneksi huomaa, varsinkin kun on takakappaleen puolella. (Pitäisi hommata tuohon peitetikkikoneeseen läpinäkyvä paininjalka, niin saisi nuo ompeleen aloitus- ja lopetuskohdatkin ommeltua päällekkäin..)

2 kommenttia:

  1. Ihana!
    Alemmmast kalsarikuvast vasta osasin yhdistää oe ja blogis :D. M8n hirveen vaikee yhsitää virallisia nimiä blogeihin joita olen kauan jo seuraillut :D

    VastaaPoista