torstai 25. lokakuuta 2012

Raitapöksyjä

Rasmuksen serkulle, Urholle, piti ommella housuja 2-vee-synttärilahjaksi. Tein niihin vähän turhan paljon kasvunvaraa, joten jäivätkin Rasmukselle käyttöön.. Vain yhdet näistä pöksyistä (ensimmäisessä kuvassa) päätyivät serkkupojalle. Lupasin kyllä ommella sopivamman kokoisia housuja Urholle, kunhan ehdin!

Nämä kahdet ensimmäiset housut ompelin isoista vanhoista velourpaidoista (hihansuuresorit tuli hyödynnettyä suoraan lahkeensuuresoreiksi), jotka ovat kirppislöytöjä (toisen löysin itse, ja toisen osti siskoni). Paidoista tuli käytettyä hihat, eli etu- ja takakappaleet jäivät vielä kaappiin.


Lähtötilanne: isompi paita kokoa XL, pienemmässä ei ollut kokomerkintää (oli jonkun itsetekemä). Hihat olivat sen verran kapoisat, että siniraidallisista pöksyistä tuli mallia slimfit. Sopiipahan talvella hyvin haalarin alle.. :)
Tässä kuvassa näkyy, miten olen asetellut sivusaumattomien housujen kaavan hihan päälle.

Ompelin kahdet housut vielä ihan uusistakin kankaista, veloureista molemmat.3 kommenttia:

 1. Hienosti hyötykäytetty paidat!
  Ihanaa tuo missä oranssejakin raitoja :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Laitetaan uusiksi viesti ja toivottavasti ilman virheitä. Eli raidalliset housut näyttävät todella hienoille. Olen itse aina ajatellut, että kuviota paitoihin ja alaosaan yksiväristä. Taidan pyörtää puheeni.

  VastaaPoista