lauantai 1. joulukuuta 2012

Pipan tuunaus

Tuunasin tänään viime vuonna ostamani myssyn tuulenpitäväksi, se kun oli kylmemmillä ja tuulisilla ilmoilla ihan liian kylmä minulle. Ja otin vielä kuvia työvaiheista, joten ehkäpä tästä postauksesta on hyötyä jollekulle.. :) Minun myssyssäni on päällikerros neulottu, ja vuorina ohut fleece.

Eli tarvitset myssyn lisäksi ratkojan, sakset, nuppineuloja, silmäneulan ja ompelulankaa. Ja tietysti sitä tuultapitävää kangasta, minä käytin pulia.


Käännä myssy nurinpäin ja ratko vuorin saumasta pätkä auki.

Käännä myssy syntyneen aukon kautta ympäri. Eli nyt päällä on vuorin nurja puoli. Neulaa pul nuppineuloilla vuoriin otsan ja korvien kohdalle. Leikkaa pul muotoonsa ja ompele se kiinni vuoriin pitkillä löysillä pistoilla.

Käännä myssy taas aukon kautta ympäri, eli nyt myssy on taas oikein päin. Tosin käännä vielä vuori päälle ja neulaa nuppineuloilla aukko kiinni.


Nyt vain suljet aukon pienillä pistoilla..

...ja pikku projektisi on valmis! Kyllä nyt tarkenee tuulessa ja tuiskussa! :)


3 kommenttia:

  1. Kiitos eteenpäin potkimisesta! Olen nimittäin pohtinut pipojen saamisesta tuulenpitäväksi ja jospa nyt saisin aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Okei, siis jos oikein ymmärsin niin se pul on vaan niillä harvoilla pistoilla kiinni? Sen fleecevuoren ja neuleen välissä? Nim. Blondi-sisko :D

    VastaaPoista
  3. Jeps, harvoilla pistoilla kiinni, niillä mitkä näkyy kolmannessa kuvassa. Ja juurikin fleecen ja neuleen välissä, eli ei tule ihoa vasten. :)

    VastaaPoista