maanantai 14. lokakuuta 2013

Talvivaatepohdintaa

Syksy on jo kovaa vauhtia meneillään, joten on aika miettiä poitsujen talvivaatetilannetta. Rasmus ainakin tarvitsee uudet kamppeet, viime talven topat ja kengät kun ovat auttamattomasti liian pieniä. Justuksella taas onkin melko hyvä tilanne, hän kun perii Rasmuksen vanhat vaatteet. Toki nekin pitää käydä läpi huolella, koska tässä välissä ovat olleet käytössä ainakin yhdellä lapsella. Eli ehkä jotain uutta tarvitsee Justuksellekin löytää.

Rasmushan on nyt jo 4,5-vuotias, mutta aion kyllä hänelle vielä toppahaalarin hommata. Saa ainakin päiväkodissa sitä sitten käyttää. Haalarin merkkiä en ole vielä päättänyt, ennen meillä on ollut ainakin Lassieteciä (ja Lassien Suprafilliä), Reimateciä ja olisikohan ollut Jonathaniakin.

Lekmer.fi:ssä näyttäisi olevan hyvä valikoima ulkoiluvaatteita, ja toki paljon kaikkea muutakin. Omaa silmää miellyttäviä haalareita heidän valikoimastaan olisi ainakin Hulabalun musta Stars haalari ja Reiman raidallinen Tilde haalari. Tiedä sitten, mitä poika noista sanoo.. Luulisin tuon Reiman haalarin ainakin kelpaavan, poitsulla kun on ollut tämän syksyn käytössä Reiman raidallinen takkikin (jossa noita samoja värejä löytyy myös).Uusia rukkasia tarvitaan myös talvea varten. Viime talvena Rasmuksella oli Reimatecin topparukkaset (merkkiä en sen tarkemmin muista), mutta ovat varmaan jääneet jo pieniksi. Yhdet sen merkkiset voisi ainakin hommata. Toisiksi rukkasiksi voisin miettiä myös LEGO Wearin topparukkasia.


Luulen, että Justuksellekin pitää ostaa jotkut topparukkaset. Rasmukselta toki olisi pieneksi jääneitä odottamassa, mutta ovat sen verran käytössä lyttääntyneet ja kuluneet, että eivät varmaankaan ole enää kovin lämpöisiä. Meillä toimiviksi on todettu mm. Reimatecin vetoketjulliset rukkaset (sekä välikausi-, että topparukkaset), koska ne on helpot saada pienelle käteen juurikin tuon vetoketjun ansiosta. Justus varsinkin tappelee kaikin voimin ulkovaatteiden pukemista vastaan, joten vetoketju on ihan ehdoton! Nyt näyttäisikin nuo Reimatecin topparukkaset olevan mukavassa tarjouksessa, joten täytyisiköhän päästää napsusormi vauhtiin? :)Kerraston materiaalina suosin poitsuilla merinovillaa, se on niin mukavan pehmeää ja lämmintä. Justukselle onkin odottamassa Rasmukselta pieneksi jäänyt merinokerrasto, mutta Rasmus on jo kasvanut omistaan ulos. Lindbergiltä löytyisi musta merinovillainen kerrasto mielestäni ihan sopuhintaan. Saas nähdä, jaksanko ommella Rasmukselle merinokerraston itse, vai laiskottaako sen verran, että tilaan esimerkiksi juurikin tuon Lindbergin kerraston..


1 kommentti:

  1. Niinpä, ainaista vaatteiden kokeilemista ja miettimistä nää vuodenaikojen vaihtelut kyl aiheuttaa. Mulla napsusormi on käyny, Lekmeriltähän ostin Empulle sen potkupyörän. Sit on sormi napsunu mm. Toy´s ur us:lla sekä Fujidirektillä...eli voin pysyä mökkihöperönä jouluun asti!!! :D /Netta

    VastaaPoista