sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tilaustöitä ja vähän omillekin

Taas on tullut urakoitua tilaustöitä ihan olan takaa, mutta olen sentään jotain ommellut omillekin lapsille. Ensin esittelyssä tilaustyöt.

Yöpuku kokoa 92cm. Tähän kankaaseen Justus ihastui ihan tosissaan. Poitsu istui lattialla kankaanjämät sylissään varmaan puoli tuntia ja katseli kaikkien ajoneuvojen kuvia. Ja tätä valmista haalariakin kävi moneen kertaan kiskomassa henkarista..Samaan osoitteeseen edellisen kanssa menee tämäkin ompelus, eli jumspuit kokoa 92cm.


Tähtitrikoosta jumpsuit kokoa 92/98cm.
Sitten pipojen vuoro. Tämä pipo menee joululahjaksi 9-vuotiaalle pojalle. Päällä trikoo ja vuorina fleece.


Talvimyssy pikasurautuksena Rasmukselle. Tämä on kaksinkertaista fleeceä, eli on oikein lämmin ja pehmeä. Korvissa on heijastinnauhan pätkät ja edessä silitysmerkki Stoff&Stililtä. Tämän lakin kanssa kävi niin, että parin päivän käytön jälkeen totesin lakin olevan sittenkin liian suuri. Se ei pysynyt Rasmuksen päässä oikein päin, pyöri vain koko ajan. Ja monsterimerkkikin rupesi repsottamaan. Eli ei muuta kuin ratkoja käteen.. Vähän madalsin lakkia ja pienensin hieman ympärysmittaa. Ja ompelin merkin koneella kiinni. Ja taas mentiin!  Tähän väliin pitääkin kertoa yksi hauska juttu. Oli ollut puhetta, että minun pitää tuota myssyä pienentää. Mies oli sitten Rasmukselle sanonut, että toivottavasti äiti osaa sen pienentää. Rasmus oli siihen tokaissut: Älä huoli, äitihän on mestariompelija! :D


Justuksellekin tein joku aika sitten pikasurautuksena lakin. Tässä on päällä velour ja vuorina fleece. Heijastimet löytyy tästäkin ja lisäksi laitoin fleecestä solmimisnauhat. Mutta eipä tämäkään kerrasta ollut hyvä. Tästä tuli ihan pikkuisen liian pieni. Eli ompelinpa sitten heti perään toisen samanlaisen vähän isompana. Nyt olisi tämä kuvan lakki ilman uutta kotia. Kokona n. 45-47cm (Justuksen pää on 48cm) ja hinta 15€ postikuluineen.


Näitä pipoja on tullut tehtyä taas lisää. Vailla uutta kotia olisi kuvan oikeanpuoleinen pipo. Kuos- ja vuorikangas on trikoota. Pipon leveys on n.29cm (eli sopii päähän kooltaan n.60-63cm) , korkeus n. 27cm. Hinta 16€ postikuluineen.


Ja sitten vielä paitoja omille poitsuille. Ihanasta piparitrikoosta ompelin peruspaidat kokoa 110cm ja 92cm. Justuksen paitaan pistin pitkät resorit, menee sitten varmaan ensi Joulunakin vielä. Tästä trikoosta ompelin vielä tonttulakinkin Justukselle.
Joustocollegesta ompelin paidat Rasmukselle. Tämän kuosin nimi on Ullakon aarre. Kelpasi "isolle" pojalle oikein hyvin. :)


Ja koska tämän postauksen ensimmäisestä ompeluksesta (eli siitä unihaalarista) jäi kangasta yli, piti siitä tietenkin saada Justukselle jotain. Eli peruspaita kokoa 86cm. Ja Justus on tyytyväinen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti