maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ompelulanien saldoa

Meillä oli kesäkuun lopulla "lanit", eli kokoonnuttiin ompelevien ihmisten kanssa samaan paikkaan ja ompelimme, höpöttelimme,söimme hyvin ja vietimme viikonloppua hyvällä porukalla. Osa osallistujista (kuten minä) yöpyikin paikalla, eli ompelut jatkuivat pitkälle yöhön ja aamulla aikaisin taas koneet surisivat.

Minulla oli itsellä projektina iso pino Nöpsis-lippiksiä, mutta kun sain ne valmiiksi, ryhdyin ompelemaan omille pojille paitoja. Sain ommeltua Rasmukselle neljä paitaa ja Justukselle kolme. Rasmuksen paidat ovat kokoa 116cm ja Justuksen 92cm.

Avaruuspaita. Kuviollinen trikoo Metsolasta ja turkoosi Selialta.



Leijonapaita. Hurja Kuningas trikoo Tilkkukorista (verkkokauppa ei taida olla enää pystyssä).



Palomiespaita. Palomiestrikoon alkuperää en nyt muista, ehkä fb:n Kangashamstereista. Tähtitrikoo luultavasti Triteksiltä.



Sateentekijäpaita. Trikoo on tilattu Viljamin Puodista. Tästä paidasta tuli ainakin äidin lemppari, onneksi poitsukin tuntui tykkäävän. :)



Ja sitten Justuksen paidoista ensimmäisenä valaspaita. Molemmat trikoot Noshilta, samoin kuin graffitinharmaa resori. Näissä Noshin kankaissa minua vähän ärsyttää ja ihmetyttää se, että ilmeisesti osa kankaista on suunniteltu niin, että niitä voi kivasti yhdistää toisiinsa,niin kuin nyt tässä raidat ja valaat. Mutta miksi ihmeessä nuo turkoosit ovat kankaissa hieman eri sävyä?? Ei voi ymmärtää.. Samoin muistelen miettineeni samaa sahramin värisissä mäyräkoirissa ja siihen sopivassa keltaharmaaraidassa. Eli siinä ne keltaiset ovat myös eri sävyä. No, kivoja kankaitahan nämä kuitenkin ovat, eikä tuota sävyeroa varmaan kukaan edes huomaa (paitsi minä).. :D





Palomiespaita Justuksellekin. Raidallinen trikoo on Pehemiältä. Näitä raitatrikoita (etenkin mustavalkoista), samoin kuin tähtitrikoita, tykkään käyttää paljon raglanhihaisissa paidoissa, niin kuin varmaan olette huomanneet.




Ja viimeisenä vielä tämä tiikeripaita. Tiikerikankaan sain lanipaikalta eräältä ompelutoverilta, ja ompelinkin siitä saman tien tähtihihaisen paidan Jusselle. :)

1 kommentti:

  1. Mahtava määrä mahtavia paitoja! Mukavia kangasyhdistelmiä!

    VastaaPoista