keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joululahjoja

Nyt kun Joulu on jo mennyt, voinkin näyttää, mitä joululahjoja valmistin tänä vuonna.

Rasmuksen tuoreimmalle serkulle, Urholle, ompelin kaksi vaatesettiä. Molemmissa on body ja housut, kaikki kokoa 68cm. Bodyt ovat interlocktrikoota, limet housut velouria ja toiset housut pehmeää collegea. Kaikki kankaat ovat Eurokankaasta. Housujen kaava on oma, ja bodeihin löytyi kaavat Ottobre-lehdestä (1/2004), tosin vähän kavensin alkuperäistä kaavaa.
Toiselle serkulle, Emilille, ompelin yöpukuhaalarin kokoa 86cm (Ottobre 4/2003)ja kahdet velourhousut (86cm ja toiset isommat kokoa 92cm) omalla kaavalla. Nalle Puh -interlocktrikoo on ostettu Lempäälän kangaskaupasta (nimeä en nyt muista), ruskea velour muistaakseni Tekstiili Fihlistä, raidallinen velour on tilattu Ruotsista ja yksivärinen velour taitaa olla ihan Eurokankaasta.

Naapurin O:lle ompelin kaksi trikoopaitaa, molemmat kokoa 98cm. Näissä takakappale on yksivärinen, ja vain etukappaleella on kuviotrikoota. Omalle äidille neuloin vielä töppöset, eli "tuhvelot", niin kuin meidän perheessä noita kutsutaan. Ohje on tosi helppo ja tuhvelot valmistuvat nopeasti. Lankana Novita Wool kaksinkertaisena.


Mummulle virkkasin hartiahuivin, mutta siitä on kuva vain keskeneräisenä. Ja löytyipä sittenkin yksi kuva valmiista huivista mummun päällä. :) Lankana huivissa on Easy, jota jäi yli näistä lahjoista. Alemmassa kuvassa värisävy on oikeampi.2 kommenttia:

  1. Paljon sesinäkin ehdit jouluksi,
    itsetehdyt lahjat on aina kivoja! :)

    VastaaPoista
  2. Mulla ei muuta kuin morsens ahkera ompelija ja Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista