keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Monenmoista ompelusta

Tässä taas sekalainen postaus, viime päivinä on valmistunut paljon kaikenlaista. Ompelin Rasmukselle karvahatun näitä kovia pakkasia varten, mutta valitettavasti se ei onnistunut. Lakki ei vain istu Rasmukselle niin kuin pitäisi. Kova työ lakissa oli, ja aivan turhaan.. Kaavat lakkiin löytyi jostain vanhasta Suuri Käsityö lehdestä. Materiaalit ovat Eurokankaasta. Vuorina on ihanan pehmeä tekoturkis ja lakin sisällä kerros lämpövanua. Eli oikein lämmin lakki tämä olisi.. Lakista tuli siis hieman liian matala, ja nuo korvalärpäkkeet taas ovat liian pitkät, eivätkä ne suojaa poskia juuri yhtään. Ohimoillekin jää tuollainen tyhmä paljas kohta. En kyllä meinaa tehdä toista samanlaista lakkia, niin kova työ tuossa oli. Joten täytyy tehdä joku simppelimpi, mutta lämmin lakki. Harmittaa kyllä kovasti tuo lakin istumattomuus!! :(







Urholle ompelin pienen tonttupuvun, samanlaisen kuin Rasmuksellekin aikaisemmin. Tämä puku on vain vähän pienempi, eli kokoa 62cm. Kaavat myöskin jostain vanhasta Suuri Käsityö lehdestä.





Naapurillekin on tullut ommeltua jotain pientä. Hän antoi minulle muumikankaita, ja niistä ompelin kaksi säkkituolin päällistä. Toisessa päädyssä piilossa on piilossa neppikiinnitys, jotta päällisen saa sitten helposti pesuun. Tarkoitus on vielä ommella ne sisäpussitkin, heti kun vain saan naapurilta kankaat. Samaan paikkaan ompelin vielä muumiverhotkin. Näissä ei oikein ollut mitään kuvattavaa, mutta nappasin kuitenkin kuvan tuosta kuosista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti