maanantai 10. lokakuuta 2011

Synkkiä päiviä

Viime viikon lopulla täällä alkoivat synkät päivät, sillä vaihdoin saumuriin mustat langat..! Ja pitithän sitten ommella muutama musta juttu kerralla, ettei tarvitse heti vaihtaa lankoja. Eli ensimmäisenä ompelin Rasmukselle mustat velourhousut, joihin kokeilin piirrellä hieman uudenlaisen kaavan. Käytin pohjana vanhaa omaa pöksyjen kaavaa, mutta nyt vielä kavensin vähän kaavaa sekä madalsin hieman haaraosuutta. Pojalla kun ei ole enää vaippoja käytössä, niin pöksyjen ei tarvitse olla vyötäröltä niin korkeat. Ihan peruspöksyt nämäkin ovat, ja tällaisia pitäisikin ommella vielä muutamat lisää eri väreissä.. Pöksyt ovat kokoa 92cm, tosin puntin pituudeltaan varmaan jo vastaavat kokoa 98cm.



Seuraavaksi ompelin yhdelle naapurille mustan Lörppiksen, ja samalla surautin itsellenikin yhden kuviollisen. Molemmissa kankaana singletrikoo, vuoria näissä ei ole kummassakaan. Nämä ovat siis sellaisia pitkiä pipoja, jotka jäävät vähän lörpälle päässä. Näitä (ja muitakin pipoja) varten tarvisikin olla sellainen sovituspää, pipot kun näyttävät päässä paljon paremmilta..




Ja vielä yksi ompelus, omalle pojalle norsupaita koossa 92cm. Tosin lisäsin hihoihin ja helmaan hieman pituutta, menee sitten vähän pidempään. Leveyttä ei tarvitse lisätä, poika kun on tuollaista sutjakkaa mallia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti