tiistai 1. tammikuuta 2013

Viime vuoden viimeiset ompelukset

Eilen valmistui vuoden 2012 viimeiset ompelukset. Justukselle ompelin ihanasta sydänvelourista haalarihousut ja Rasmukselle dinotrikoosta yöpuvun. Molempiin löytyi kaavat Ottobren lehdestä 6/2009.

Mustikka haalarit ompelin koossa 80cm, ilman mitään kaavamuutoksia. Tarkoitus kyllä oli lisätä niska-haaramittaan muutama sentti, mutta se unohtui.. Lahkeisiin pistin kuminauhat, joten pöksyt voi ottaa heti käyttöön n. 72cm:n pituiselle Jusselle. Vetoketjun kanssa takkusin taas kerran, nyppäsin vahingossa metriketjusta vetimen irti kun olin jo ommellut vetoketjun paikoilleen. Piti sitten purkaa ommelta hieman vetoketjun alapäästä, jotta sain pujotettua vetimen takaisin paikoilleen. Lahkeiden kanssa tuli myös mutkia matkaan. Ompelin niihin ensin käänteet ja vasta sitten saumuroin lahkeiden sisäsauman. Eihän sinne silloin voi mitään kuminauhaa pujottaa, joten purkuhommiin taas.. Mutta lopputulos kyllä miellyttää kovasti! :) Tarkoituksena on ommella tällaisia haalarihousuja enemmänkin Jusselle, kangaskaapissa on monta ihanaa velouria ja joustofroteeta odottamassa tätä kaavaa..


Rasmukselle ompelin hauskasta dinosaurustrikoosta yöpuvun koossa 104cm. Nämäkin ompelin ilman mitään kaavamuutoksia. Ja hyvin sopivat pojalle. Ainoastaan pääntien resori piti purkaa, lyhentää ja ommella uudelleen paikoilleen, siitä tuli ensin liian löysä (ensimmäisessä kuvassa paidassa on vielä liian lörppä resori, sovituskuvassa on jo uusi). Tämä yöpuku pääsikin jo heti käyttöön, sovituskuvassa Rasmuksella on yöppäri vielä yöunien jälkeen päällä. Ja kuten kuvasta saattaa joku huomata, yöpuvusta tuli poitsulle oikein mieluisa. :) Vielä pitäisi ainakin toinen yöpuku ommella Rasmukselle, taidan tehdä tällä samalla kaavalla. Paitaan pistän pari senttiä lisää pituutta, ja leikkaan sivut ilman saumanvaroja. Housuihinkin voisi pistää pari lisäsenttiä puntteihin.


2 kommenttia:

  1. Ihanat nuo sydänhaalarit ja kivan värikäs yöpuku! :)

    VastaaPoista
  2. Jusselle sopii vihreä haalari ihan mielettömän hyvin. Ja nuo sovituskuvat molemmista pojista.

    VastaaPoista