lauantai 10. elokuuta 2013

Sarjatyönä surauteltuja

Viime aikoina olen ommellut sarjatyönä pinon paitoja, joista neljä päätyi esikoisen vaatekaappiin ja kaksi Nöpsis-puotiin. Lisäksi syntyi kolme pipoa.Rasmukselle ompelin paidat kokoa 110cm. Vähän niissä on vielä kasvunvaraa, mutta ei liikaa. Kilpa-autopaitaan tein tuplahihat. Musta trikoo vähän rauhoittaa tuota värikästä kuosia.


Sitten koppakuoriaisia, ja taas mustat hihat tasapainottamassa. Hihansuissa on pienen mittavirheen seurauksena resorit, alunperin piti olla vain käänteet.. Mutta hyvin menee näinkin.


Mustaa musikanttitrikoota piristämään keksin laittaa toisen hihan pirtsakasta raitakankaasta. Ja lisäksi ompelin helman ja hihansuiden käänteet peittarin nurjan puolen tikillä. Tämän paidan hihat jäivät jotenkin liian löysiksi, täytyy vielä surauttaa vähän kapeammiksi..Viimeisenä vielä sukellusvenepaita. Tähän ei löytynytkään omista varastoista sopivan väristä resoria tai trikoota, joten piti käydä Triteksiltä hakemassa oikeaa sävyä (ja toki mukaan tarttui "paria" muutakin kangasta..). :)Kilpa-autotrikoosta halusin tehdä vielä toisenkin paidan pirtsakammilla hihoilla. Tällä paidalla on kokoa 104cm, ja se on myytävänä Nöpsis-puodissa.Koppistrikoota jäi Rasmuksen paidan jälkeen vähän jäljelle, joten siitä vielä ompelin paidan kokoa 86cm. Tämäkin löytyy puodin puolelta.Sukellusvene- ja koppistrikoo tulikin käytettyä melkein loppuun, kun tein vielä nämä pipot jämistä. Jotain pientä tilkkua niistä taisi vielä jäädä, mutta vaatteisiin ne eivät enää riitä.

1 kommentti: