sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Onnea on pikkuveli!

Leikkelin jo keväällä kovalla innolla Rasmukselle pinon kankaita shortseiksi ja caprihousuiksi, mutta enpäs sitten saanutkaan niitä kaikkia ommeltua. Onneksi on Rasmuksella on pikkuveli Justus, jolle caprien palat sai vielä ommeltua housuiksi. Tosin ei se ihan tuosta vaan onnistunut, vaan piti hiukan leikellä lisää kankaita.

Turkoosista velourista piti tulla Rasmukselle caprimittaiset taskulliset housut (kokoa 110/116cm), mutta kun lisäsin lahkeisiin jatkopalat samasta velourista, niistä tulikin Justukselle sopivat pöksyt (koko 92/98cm). Näistä tuli aikas sutjakat pökät, koska olin niihin Rasmuksen housupaloihin leikannut jo kaaritaskuja varten sivuun taskunsuita varten aukot, mutta nyt kavensin housukappaleita sen verran, että taskukohdat jäivät pois.Jatkokohdan päälle ompelin peitetikkikoneella tikkaukset. Näyttää ihan suunnitellulta jutulta nämä jatkokset.. :DSeuraavaksi otin tuunattavaksi farkkutrikoosta leikatut (nekin caprimittaisiksi tarkoitetut) housunpalat. Leikkausvaiheessa oli vaan käynyt sellainen pikku moka, että olin leikannut kahdet etukappaleet.. Eli näihin Jussen housuihin piti tehdä lahjejatkosten lisäksi myös takakappaleisiin korotukset, että niistä riittäisi pöksyiksi. Leikkaussaumat tikkasin taas peittarilla.

Tässä housut edestä..
... ja tässä takaa.Lahkeen jatkot
ja takakappaleiden korotukset
Näin sain kahdet ompelematta jääneet pöksyt vielä pelastettua, ja pääsivät vieläpä heti käyttöön. Onnea on pikkuveli! ::)

1 kommentti: