tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesämekko/tunika

Kävin tänään Rasmuksen kanssa MLL:n perhekahvilassa, ja siellä näin eräällä äidillä ihanan vihreän Sunray-joustofroteetunikan. Itsekin voisin sellaisen haluta, tosin keltaisena. Joten päätin, että sellainen pitää tehdä. Kangasta minulla ei vielä ole, mutta ajattelin ensin ommella sovitusmekon. Katsoin vähän mallia yhdestä tunikasta ja t-paidasta ja leikkasin kankaat sen kummemmin kaavoja piirtämättä. Muokkailin sitten ommellessa ja sovitellessa lisää. Ihan kivan koeversion sain aikaiseksi, tosin joitain pieniä muutoksia pitää ehkä tehdä.

Kankaaksi valitsin Triteksiltä ostetun ihanan ohuen Nanson trikoon, mikä onkin mukavan viileä materiaali näin hellepäivänä. Tarkoitus oli ommella lyhythihainen mekko, mutta kangasta ei riittänyt hihoihin. Mutta käypä tuo noinkin. Tästä mekosta (vai tunikako tämä on??), täytyykin sitten piirrellä jonkinlaiset kaavat, jotta pääsen käsiksi seuraaviin kankaisiin.


3 kommenttia:

 1. Vautsi, tosi kivalta näyttää! Mäkin just tänään mietin et mitäs sitä laittais päälle näin hellepäivänä, eipä taida olla kesämekkoja kaapissa kuin yks... Mun tarvii kokeilla tota loppukuusta kun tullaan niin katotaan saatko tilauksen! :) /Netta

  VastaaPoista
 2. Hieno tunika ja hyvalta nayttaa tuollakin kankaalla. Oih, tuli ikava lamminta kesaa (taalla toisella puolella maapalloa on kylma).

  VastaaPoista
 3. HIENO!Ja kaunis kangas. :)
  -AniiL-

  VastaaPoista