tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kaikenlaista pientä..

Eihän tällaiselle postaukselle keksi mitään järkevää otsikkoa.. Mutta luvassa siis kaikenlaista pientä. Viime viikolla valmistui Justukselle sisätäyttövaippa. Päällä vahva raitainterlock, peppua vasten luomujoustofrotee ja vielä koko vaipan alueellakin on kerros samaa joustofroteeta. Kaavana Mummut S. Tämä ja tämä uusi raitavaippa toimittavatkin nyt meillä yövaipan virkaa. Päälle vain kuorivaippa ja hyvin pysyy sänky kuivana koko yön.
Eilen tein vihdoin valmiiksi jo muutaman viikon keskeneräisenä olleen kietaisubodyn Justukselle. Kaavana muistaakseni 6/07 Ottobrestä löytyvä bodyn kaava. Tämä on hyvän mallinen body ilman sen kummempia muokkauksia, lukuunottamatta muutaman sentin lisäystä haaraan kestovaippaa varten. Body on kokoa 62cm, samoin kuin Justus viime viikon neuvolassa. Hyvin sopii päälle! :)
 
 Ja sitten vielä tämän päivän ompeluksia. Eli Rasmukselle yöpuku. Meillä alkoi pari yötä sitten projekti nimeltä "yövaippa pois", joten Rasmus tarvitsee uusia yöpukuja. Tähän mennessä poitsulla on ollut unihaalareita, mutta kaksiosaisen yökkärin kanssa on helpompi käydä vessassa.. Kankaana yökkärissä on hauska dinosaurusinterlock, jota en oikein osaa mihinkään muuhun ompelukseen käyttää. Yöpuvuksi se sopii hyvin. Kaava on oma, ja koko suurinpiirtein 98cm. 

Näihin housuihin kokeilin uutta tapaa ommella vyötärö. Eli ensin ompelin kuminauhan renkaaksi, sitten ompelin sen saumurilla muuten valmiiden housujen vyötärölle, nurjalle puolelle. Sen jälkeen vain taitoin kuminauhan kankaineen nurjalle puolelle ja tikkasin oikealta puolelta peitetikkikoneella. Aikas helppoa! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti