perjantai 10. elokuuta 2012

Vaikeuksien kautta voittoon!!

Eipä ole pitkään aikaan mikään ompelus pistänyt niin paljon hanttiin kuin tämä jumpsuit.. Mutta lopulta sain sen valmiiksi, ja oikein hyvä siitä tuli! Tämän oli tarkoitus olla harjoituskappale "ei niin mieluisasta kankaasta", mutta valmiina vaatteena tämä onkin tosi kiva, ja varmasti pääsee käyttöön. Nyt pitääkin sitten miettiä, mistä muusta kankaasta teen jumppiksen, ainakin ihania kuvioveloureita löytyisi kaapista..

Kaavat tähän jumpsuitiin löytyi uusimmasta Ottobresta, tosin pidensin vähän hihoja ja puntteja sekä pienensin huppua. Niin ja siirsin vetoketjun paikkaa ja ompelin huppuun vuorin. Haalari on piirretty koossa 68cm, ja hyvin sopii 66cm:n pituiselle säippärille, vähän on vielä kasvunvaraakin. :) Kankaana hauska vahva interlock Rauteksilta ja resorit muistaakseni Eurokankaasta, samoin kuin hupun vuorikin (napakka joustotrikoo). Vetoketju on metriketjua Tampereen Vaahtomuovi Oy:sta.

Pistän tänne loppuun kuvan vaiheesta, jolloin olin melkein valmis heittämään koko ompeluksen roskakoriin.. Eli olin jo kantannut etureunat ja hupun, sekä ommellut vetoketjun paikoilleen kun huomasin, että toinen etukappaleista on ylösalaisin!! Tuli hieman purkuhommia... Eipä kannattaisi väsyneenä ruveta hommiin! Ja kun olin saanut tuon mokan purettua ja ommeltua oikein uudestaan, nyppäsin vahingossa vetimen irti vetoketjusta.. Siinä olikin sitten taas hieman ekstrapuuhaa, että sain sen näperrettyä takaisin. Ja siinä hommassa myös raitojen kohdistus hieman kärsi. Yllättävän hyvin kuitenkin sain raidat kohdilleen, minkä näkee siis ylimmäisestä kuvasta.


6 kommenttia:

 1. Niin tuttua! Onnistuin kanssa yhden bodyn ompelemaan väärin päin!
  Hyvä, ettet luovuttanut, jumpsuitista tuli suloinen! :)

  VastaaPoista
 2. Ompas kyllä kiva koeversio :) Ja onneksi olit sinnikäs! :)

  VastaaPoista
 3. Tästä tuli hieno! Ihanat raidat. Tuskailu kannatti :)

  VastaaPoista
 4. Kannatti kyllä ratkominen ihana tuli :)

  VastaaPoista
 5. Tuttua tuo väsyneenä ompeleminen ja kämmäys. Minä tässä viimeksi ompelin housut taskut takakappaleeseen ja vielä kasasinkin housut. Kunnes aamulla rupesin niitä katsomaan ja hoksasin virheen, ei muuta kuin ratkomaan. Mutta kyllä ketutti. Onneksi jaksoit purkaat koeversio näyttää onnistuneelta!

  VastaaPoista