keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Mustilla langoilla

Viime aikoina on tullut ommeltua paljon vaatetta mustilla langoilla, joten tässäpä hieman tummanpuhuvia vaatteita. On tilaustöitä ja Rasmukselle ommeltuja. Varoitan jo etukäteen, että alla on luvassa pitkät pätkät tekstiä. Mutta ehkä jotain kiinnostaa, löpinät kun koskevat tekemiäni mokia ompelussa (onneksi mokat sentään tulivat oman poitsun vaatteiden kohdalla)..Tilaustyönä pukinkonttiin paidat koossa 116cm. Molemmissa paidoissa on takakappale mustaa.Tämäkin paita tilaustyönä, kokoa 98cm. Tässä takakappale on tuota samaa tähteä kuin hihatkin.Vielä autopaita kokoa 110cm, tilaustyönä tehty tämäkin.  Takakappale on samaa autotrikoota mitä edessä. Ja asettelinpa hölmösti tuon toisen hihan, sen alla näkyisi keltainen taxi..


Ja sitten vielä omalle pojalle ommeltuja vaatteita.


Kahdet velourhousut kokoa 110cm. Sinisten kangas on tilattu Noshilta, ja täytyy kyllä sanoa, että tykkään! Velour on vähän jämäkämpää kuin muut, mitä olen käyttänyt. Ja leikatessakin ero oli iso, tästä velourista ei lähtenyt nukkaa juuri yhtään, verrattuna normivelluihin. Toiset housut sitten ihan tavan mustasta velourista. Näitä leikatessa kävi pikku moka, jotenkin väsyneenä silmät ristissä onnistuin leikkaamaan takakappaleet väärään langansuuntaan. Joku jo voisi ajatella, että eipä se nyt niin tarkkaa ole, kun molemmat takakappaleet sentään ovat samaan suuntaan leikattu.. Mutta minäpäs onnistuinkin leikkaamaan ne poikittain, eli nyt joustavat sitten pituussuunnassa.. Enpä jaksanut leikata uusia takakappaleita, vaan ajattelin koittaa (tai poitsu koittaa) niitä ensin ihan noin vaan. Ja toimii kyllä, joten eipä tarvi korjailla. :)Ja vielä yhdet housut mustasta collegesta. Muuten sama malli kuin ylemmissä, mutta pistin vyötärölle pienet sirkkarenkaat ja pujotin nyörin. Ihan kivaa ilmettä tulee näinkin pienellä tempulla. Näidenkin kanssa kävi pieni moka (ehkä pitäisi unohtaa ompelu kokonaan  näin väsyneenä), unohdin nimittäin resorista tukikankaan. Sirkkarenkaiden alle kyllä pistin jonkun tuen, mutta eipä tietenkään auttanut tuohon resorin kohtaan. Ja niinhän siinä kävi, että parin käytön ja pesun jälkeen sirkkarenkaat rupesivat jo irtoilemaan. Korjasin pöksyt  siten, että purin resoria vyötäröltä pienen matkan tuosta edestä, ja leikkasin  resorista sen palan pois, missä nuo renkaat olivat. Sitten leikkasin tuosta samasta collegesta palan resorin tilalle ja laitoin siihen uudet renkaat (tällä kertaa muistin tukikankaankin). Nyt on pöksyt taas kuin uudet! :)
 

Tässä näkyy housut ennen korjausta, korjatuista pöksyistä en olekaan napannut kuvaa..Muoks. Löysin muuten ratkaisun bloggerin onglemaan, eli siihen, että kuvien valkoiset taustat muuttuvat bloggeriin lisätessä vaaleanharmaiksi. Eli muokkaan ensin ihan tavallisesti kuvat Gimpillä, mutta tallennankin ne nyt png-muodossa jpg:n sijaan. Näin taustat pysyvät valkoisina ihan ilman mitään sen kummempia kikkailuja. Älkää vain kysykö, mikä tuo png-on.. Ei hajuakaan, minulle se on ihan sama, kunhan vain onnistuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti