lauantai 24. tammikuuta 2015

Paita x 4

Ilmeisen kiireistä elämää minä taidan nykyään viettää, kun millään ei meinaa riittää aika blogin päivittämiseen. Ommellut kyllä olen paljonkin, mutta aika ei vain tunnu riittävän tähän hommaan. Mutta tässäpä nyt kerralla neljä ompelusta, kaikki paitoja.

Justukselle ompelin nappipaidan koossa 98cm. Ostin palan hauskaa nappikuviollista joustocollegea eräältä ompeluystävältä, mutta valitettavasti se ei ihan riittänyt koko paitaan. Ja kangaskaapeista ei yllättäen löytynytkään mitään sopivaa kangasta tuon vihreän kanssa, ainakaan äkkiseltään. Turkoosia trikoota löytyi pieni pala, ja leikkasinkin sitten siitä paitaan takakappaleen. Ja jotta kokonaisuus toimisi, ompelin paitaan turkoosit resorit hihansuihin ja turkoosin kantin pääntielle. Ja käyttöönhän tämä paita pääsi, sopii hyvin turkoosien collegehousujen kanssa. :)Eräs toinen ompeluystävä diilasi minulle Eurokankaasta astronauttitrikoota, ja siitä sitten ompelin Rasmukselle pitkähihaisen paidan koossa 116cm. Rasmusta kiinnostaa tällä hetkellä kovasti avaruus, ja luultavasti hän jo tietää paljon enemmän niistä asioista kuin minä, kiitos muutamien avaruusaiheisten kirjojen.. Lukemaanhan poitsu oppi jo noin puolitoista vuotta sitten (4,5-vuotiaana), eli hän pystyy itse lueskelemaan kirjoja ja sitä kautta oppii hurjasti uusia asioita.
Jokin aikaa sitten kaivoin Justukselle aarteita kangaskaapista ja hän sai niistä noin kymmenestä kankaasta valita itselleen seuraavan paitakuosin. Kasassa oli mm. dinosauruksia, avaruusaihetta, työkoneita ja merirosvoja. Niistä poitsu valitsi äidin iloksi pirtsakan tähtitrikoon. Ja minäpä ompsaisin siitä pojalle paidan.
Poitsu tuntui kovasti tykkäävän uudesta paidastaan. Ja samalla teki myös lisätilausta: "Seuraavaks sitten menivosvopaita. Minionit olis kans kivat." Hyvin on pojalle jäänyt mieleen äidin kangaskaapin sisältö. :D

Viikko sitten Rasmus oli taas yhden kaverin synttäreillä. Poitsu täytti 5 vuotta, ja tietysti ompelin lahjaksi jotain. Tällä kertaa kankaaksi valikoitui lentokonetrikoo ja siihen mätsäävä tähtitrikoo. Niistä surautin pirteän paidan kokoa 122cm. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti